Reklama
|
Archiv zpráv
Med nad zlato
06.06.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Protože med je produktem hotovým k použití bez umělého zpracování a je složen převážně ze dvou cukrů nejpřijatelnějších pro organismus, je velmi vhodný pro potřeby kojenců a měl by být doporučován k hojnějšímu užívání v kojeneckých dietách.
více...
Rychlé tiramisu
04.06.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu.
více...
Zhotovit větrník může být i kříž
01.06.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Větrníky by se měly upéct do 20 min. Během pečení, to je nejdůležitější, by se měla čas od času pootevřít trouba, aby pára odešla a zase zavřít. Dělá se to do té doby, než se chytne barva větrníků a trouba je pak zavřená
více...
Cukrářský obor v uměleckém ztvárnění
30.05.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Navštívíme-li některou z vrcholových cukrářských soutěží v Česku či v zahraničí, tak lze s určitostí říci, že nejvýše ohodnocená díla, lze bez nadsázky zahrnout do oblasti ryzího umění, protože s běžnou cukrářskou tvorbou nemají pranic společného.
více...
Linecký dort a Hornorakouský Linz
21.05.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Máslo a cukr prohněteme. Přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, vejce a koření a vše důkladně prohněteme. Hotové těsto odstavíme do chladu, případně do ledničky. Asi po půl hodině začneme těsto zpracovávat tím, že je ponejprv rozčtvrtíme.
více...
Muffiny z dýně
18.05.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
ro dýňové muffiny lze použít různé druhy dýní. Je rovněž vhodná i dýně, která byla použitá jako zbytek při vaření hlavního jídla. Syrovou dýni rozkrojíme, oloupeme a odstraníme. Dýňovou dužinu nakrájíme na malé kostky a vložíme do hrnce.
více...
Zkuste si zhotovit doma čokoládu
16.05.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoláda k vaření má být pouze z kakaa a cukru, nejvýše trochy vanilky. Tato čokoláda nesmí být příliš sladká a má obsahovat asi 50 procent kakaa a 50 procent práškového cukru. Dobrá čokoláda k vaření nesmí obsahovat kakaové máslo.
více...
Koštéř čokolády
14.05.2018 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hans Geller má práci, o které se může mnohým jen snít. Je placen za to, že si pochutnává na švýcarské čokoládě. Agentura AP informuje, že jako koštér firmy Lindt & Spruengli se Geller už 40 let "živí" čokoládou.
více...
|
Dnes je úterý úterý 11. února 2025
svátek slaví Božena, zítra Slavěna
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|