Reklama |
Archiv zpráv
Král čokoládové tvorby v Německu
04.11.2011, rubrika: Cukrařina
Německým čokoládovým mistrem byl vyhlášen Sebastian Kobelt, absolvent kolínské mistrovské školy, získávající mezinárodní zkušenosti tři roky na lodi Evropa jako šéfcukrář, tohoto času pracující v zámeckém hotelu ve Skotsku.
více...
Čokoláda & víno – umění požitku
03.11.2011, rubrika: Recepty
• Čokoláda se nesmí přetáhnout horkem, proto ji rozpouštějte nad párou ve vodní lázni.
• Pokud můžete, vše šlehejte ručně, do směsi tak dostanete více vzduchu než při šlehání šlehačem a výsledná pěna bude nadýchanější. více...
Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila dort k výročí ČR
01.11.2011, rubrika: Akce a soutěže
Dort o váze více než 80kg byl sestaven z šesti pater v barvách České republiky,
ozdob z marcipánu - 80x státní symbol, 41x státní vlajka, další doplňkovou ozdobou byl symbolický lev a trikolora v délce 25m. více...
Dezert crumble
28.10.2011, rubrika: Recepty
Crumble existuje ve sladké i slané variantě. V té první je to vlastně jenom ovoce zasypané drobenkou, u slaných crumblů bývá náplň zeleninová či houbová a cukr v drobence nahrazuje sýr.
více...
Koláče a ovoce
27.10.2011, rubrika: Cukrařina
Kromě valašských frgálů jsou hrušky skvělé ve francouzských koláčích z křehkého těsta nebo pošírované v červeném víně a podávané s mléčným karamelem. A pak je tu ještě jednoduchý a lahodný hruškový kompot.
více...
Tiramisu
17.10.2011, rubrika: Recepty
Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu
více...
NESCAFÉ POTVRZUJE ROLI HLAVNÍHO INOVÁTORA V KATEGORII KÁVY
12.10.2011, rubrika: Káva
Společnost Nestlé Česko uvádí na trh novou kávu NESCAFÉ GOLD. Receptura kávy je navíc vylepšená o intenzivnější aroma a silnější kávovou chuť a uspokojí potřeby i nejnáročnějších konzumentů kávy.
více...
Oslaďte si Halloween s Ben & Jerry’s a dýňovými recepty
20.09.2011, rubrika: Recepty
Všechny suché přísady promícháme a přidáme na plátky pokrájené máslo a vejce. Těsto prohněteme a poté propracujeme na pracovní desce a necháme odpočinout v chladu. Mezitím si připravíme náplň.
více...
Organická zmrzlina: vysoká kvalita, lepší chuť a zaručený původ surovin
14.09.2011, rubrika: Suroviny
Zárukou vysoké kvality by měl být prověřený původ v ekologickém zemědělství, nepřítomnost chemických konzervantů, dochucovadel a umělých barviv. Jak si na tom z pohledu BIO stojí zmrzlina?
více...
První mezinárodně certifikovaná škola – BUKASCHOOL MOST
08.09.2011, rubrika: Akce a soutěže
Škola úspěšně dokončila certifikaci Recognition of Quality
Culinary Education u Světové asociace kuchařů (The World Association of Chefs Societies, WACS) a splňuje tak náročné mezinárodní podmínky pro udělení tohoto prestižního ocenění. více...
|
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |