Reklama |
Archiv zpráv
Turecké dezerty
03.07.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
K dalšímu vyhlášenému dezertu země půlměsíce náleží tzv. „Baklava“ sestávající z listového těsta, ořechovou nebo mandlovou náplní z medu, koření dávající zákusku říznější apetit a samozřejmě nezbytného cukru.
více...
Turecký med
30.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Spojení vody s glukózovým sirupem usnadňuje rozpouštění cukru a zamezuje především zpětné krystalizaci po zahřátí. To je přednost této vazby ve výrobním procesu, protože jinak by došlo k nadměrnému ztvrdnutí a turecký med by nebyl poživatelný.
více...
Bavorský krém
28.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému.
více...
Novinka ve výrobě zmrzliny
25.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výrobníky zmrzliny s vitrínou řady GX představují zcela revoluční novinku na trhu zmrzlinových strojů. Výrobníky GX kombinují vše, o čem se snilo každému cukráři – výroba zmrzliny, vitrína a skladování zmrzliny je obsažena v jednom.
více...
Sladký biostyl
23.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nemusíte se bát, že by biocukroví nebylo chutné. Naopak - biosladkosti mohou z pečicího plechu zmizet chvíli poté, co jej vyndáte z trouby, aniž by stačil vychladnout.
více...
Javanais
21.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Voda do náplně se svaří s cukrem na 118°C . Žloutky a celé vejce se prošlehne, k tomu se přidá vychladlý cukrový rozvar a za postupného přidávání změklého másla se vyšlehá krém. Ten se dá na 10 minut do chladničky a poté se přidá trochu
více...
Pastovitá glukóza
19.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z uvedených surovin upečeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý potřeme jahodovým džemem. Ušleháme 3 dcl šlehačky, vešleháme do ní 80 g džemu, trochu citronové šťávy a červenou potravinářskou barvu.
více...
Oplatky a hořické trubičky
16.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nejdříve upečeme oplatky z příslušného těsta. Je vždy lépe je nechat 2 - 3 dny rozležet, není to však podmínkou. Po upečení kulatých oplatek potřeme tyto silně dobrým máslem a posypeme sypáním již dříve připraveným.
více...
Slavnostní Dobošův dort
14.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Trochu krému odložíme na konečné dozdobení boků dortu. Krém natřeme na všechny placky a naskládáme je na sebe střídavě placka-krém. Horní placku natřeme slabě. Pak odloženým krémem potřeme boky dortu.
více...
Vyloučit vajíčka ze stravy je zbytečné
12.06.2017, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zcela vyloučit vajíčka z jídelníčku není vůbec nutné. Zdravý člověk, , může podle nutriční terapeutky jíst zhruba čtyři vejce týdně.
Ještě je třeba zdůraznit, že důležitou roli hraje metabolismus každého konkrétníh více...
|
Dnes je středa středa 18. září 2024
svátek slaví Kryštof, zítra Zita Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |