Reklama |
Archiv zpráv
Vánoční křehké koláčky
17.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Šleháme asi 5 minut až vznikne hladký krém. Naplníme do zdobícího sáčku s hladkou trubičkou a plníme vychlazené kytičky, které dále dozdobíme jahodami a šlehačkou.
více...
Miniatury vánoční klasiky
15.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zázvor dáme okapat a nakrájíme ho na drobounké kostičky. Na středním ohni svaříme za stálého míchání máslo, cukr a med. Přimícháme zázvor, mandlové lupínky a sezam a vaříme za stálého míchání 3-5 min.
více...
Vánoční cukroví
14.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku nasypeme do nádoby, přidáme sůl, vanilkový cukr, přilejeme mléko, přidáme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a vše vymísíme do hladka. Příliš husté těsto zředíme mlékem. Podle chuti vmícháme i mletou skořici nebo anýz
více...
Vánoční a novoroční gastronomie
13.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vánoční svátky jsou jako stvořené pro jídlo a pití připravené pečlivěji a v bohatším rozsahu než jindy. Připravené menu může být dlouhé, klidně pěti a vícechodové degustační menu.
více...
Ořechová štola ve FIALOVÉM provedení
12.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vzhledem k tomu, že firma FIALA přišla s těmito výrobky na náš trh jako první a tyto typy přípravků byly u nás tehdy téměř neznámé, bylo nejprve nutno seznamovat zákazníky s jejich vlastnostmi, výhodami a způsobem použití.
více...
Vánoční toskánské tyčinky
10.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku s práškem na pečení prosijeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7
více...
Vánoční pepřenky
09.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
K pečení rozehřejeme troubu na teplotu 150 °C a na plech vložíme placičky vlhčí stranou nahoru a pečeme asi 25 minut. Posypeme cukrem. Pro atraktivnost pohledu i chuti, může provést posyp pouze u poloviny z nich.
více...
Vánoční stůl bez másla, mouky - s vůní Orientu
08.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kouzlo těchto tradičních lahůdek totiž spočívá v tom, co je na nich zároveň nejhorší: kombinace bílá mouka - máslo - cukr po nutném rozležení vytváří ta hebká vláčná sousta, která se jen rozplývají na jazyku.
více...
Linecké cukroví
06.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Všechny suroviny smícháme dohromady a zpracujeme v křehké těsto a necháme odležet.
Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrájíme tvary, které upečeme do zlatova 180 °C (160 °C Horký vzduch). více...
Vánoční lahůdky
05.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vánoce jsou plné symboliky, a tak na vánoční míse nesmí chybět vedle dalších nápaditých tvarů ani hvězdičky a kometky. Po dohotovení můžeme kometky lehounce poprášit zlatým práškem a hned je tu záře z Betléma.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 16. září 2024
svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |