Reklama
|
Archiv zpráv
Zmrzlinové pokušení
31.08.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nášup banánové zmrzliny, čokolády a vlašských ořechů vám přinese tu správnou inspiraci na nejlepší letní zážitky. Nechte pracovat svou fantazii…s touto příchutí objevíte nový šestý smysl a pozor na závislost!
více...
Co vše je zmrzlina / -III..
25.08.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zmrzlinovou směs je možné připravovat teplou nebo studenou cestou. V prvním případě stačí smíchat podle návodu výrobce průmyslový výrobek s pitnou vodou a ihned zmrazit na teplotu nejméně -8 stupňů C.
více...
Co vše je zmrzlina / II.
19.08.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
V dnešní době již jen málokterý cukrář či zmrzlinář si připravuje zmrzlinovou směs sám. Většinou i zde dostávají přednost předem průmyslově namíchávané přípravky, ať již v podobě prášků, past nebo jako kombinace obojího.
více...
Co vše je zmrzlina -I.
09.08.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Obliba zmrzliny všeobecně stoupala teprve v devatenáctém století, kdy se zejména ve velkých evropských a amerických městech začala objevovat na jídelních lístcích předních cukrářů a začal stoupat i počet specialistů zmrzlinářů.
více...
Dort - král cukrářského umu
19.07.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dort je symbolem slavnostní příležitosti, narozeninových oslav, křtin, dosažených úspěchů. Dortová tvorba bývá mezi cukrářslými tvůrcï považována za královskou disciplínu cukrářského umění.
více...
Melounový šampionát 2019
12.07.2019 , rubrika: Akce a soutěže
V absolutním pořadí s přehledem dominovala Klára Harvánková, velmi zdatně se držela Martina Koumarová. Třetí byla Tereza Buchtová, která řeže teprve rok a čtvrt a nechala za sebou řadu zkušenějších účastníků.
více...
Vestfálský jablečný nákyp
08.07.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po upečení nákypu a částečném zchladnutí jej převrácením vyjmeme z formy a nakrájíme do potřebných tvarů. Vložíme na talíř a polijeme vanilkovou omáčkou. Odekorujeme nastrouhanou hořkou čokoládou.
více...
Plundrované těsto
03.07.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme. Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme.
více...
Léto a zmrzlina - jedno jest
01.07.2019 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zmrzlina patří mezi výnosný cukrářský artikl - tomu by měla být přizpůsobena také prodejní strategie. Vitrína by měla být vystavena do výlohy, do ulice nebo přímo proti vstupu do prodejní místnosti. "Nákup zmrzliny je emocionální záležitost.
více...
|
Dnes je pátek pátek 14. února 2025
svátek slaví Valentýn, zítra Jiřina
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|