Reklama |
Archiv zpráv
Vánoční inspirace
18.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tvořítkem vykrajujeme z plátu těsta hvězdičky, přeneseme je na plech slabě potřený tukem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Teplé hvězdičky obalíme ve směsi moučkového a skořicového cukru.
více...
Vánoční a novoroční tradice
17.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Věřící také měli dodržovat v adventní době půst, při kterém namísto masa mohli konzumovat vejce, mléko, sýr a ryby. Půst a pokání předcházely období vánočního blahobytu, nadbytku a veselí.
více...
Vánoční perník z Norimberka
14.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Těsto vložíme na moukou vysypaný vál a vyválíme do požadovaného tloušťky. Vykrájíme podobu perníku, (případně přiložíme ozdobu, např. mandli) a vložíme na plech, který vymažeme včelím voskem.
více...
Vánoční hvězda
13.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hmotu vložíme do dobře vymazané a strouhankou vysypané hvězdicové formy. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 35-40 minut. Po vychladnutí hvězdu prořízneme, natřeme tence rybízovou marmeládou a naplníme krémem.
více...
Vánoční ořechový oválek
12.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Všechny oválky vložíme na plech a polijeme horkým sirupem, tak aby byl polit celý obvod všech oválků. Poté oválky rovnoměrně posypeme zbylými ořechy. Před další manipulací necháme zcela zchladnout.
více...
Vánoční receptury
10.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tukovou polevu mírně povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pěny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuličky, které necháme mírně zatuhnout. Rozpustíme bílou čokoládu, kuličky v polevě namáčíme .
více...
Vánoční ořechové kuličky
09.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ořechy smícháme s olejem a hněteme do vytvoření pasty. Mokrými dlaněmi hmotu vymačkáme a zbavíme přebytečného oleje.
Cibuli nakrájíme na malé kostky, přidáme pepř a sůl a do zlatova osmažíme. více...
Vánoce na orientální způsob
07.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vánoční příběh se odehrává ve starověké Palestině, voní kadidlem a myrhou, kterou přinesli mudrcové při svém putování za hvězdou betlémskou. A nenápadně nám do sychravé české zimy přináší kouzelnou atmosféru Orientu.
více...
Voňavé a kořeněné Vánoce
06.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Skutečně dobrý perník je specifická výroba. Evropou nás provází vánoční perníčky v různých variacích. Anglo-americký "gigerbread" je ozdobou perníku, ale pouze se zázvorem, který mu dodává specifickou chuť.
více...
Vánočka
05.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po půl hodině vánočku vyjmeme, potřeme bílkem, posypeme mandlovými lupínky a plech vložíme na horní patro trouby a teplotu zvýšíme na 180 °C a pečeme do doby kdy vnější plocha vánočky pěkně zhnědne . Nepoužíváme vzduchového oběhu.
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |