Reklama |
Archiv zpráv
1. ročník Mistrovství Evropy ve vyřezávání melounů / -2.
17.08.2009, rubrika: Akce a soutěže
Mezinárodní konfrontace posunuje soutěžící vpřed. Za rok bude jistě zajímavá i podzimní světová kuchařská soutěž Culinary World Cup v Lucembursku, kam hodně účastníků právě proběhlého Mistrovství Evropy a Melounového festivalu určitě pojede.
více...
1. ročník Mistrovství Evropy ve vyřezávání melounů / -1.
14.08.2009, rubrika: Akce a soutěže
První evropský šampionát ve vyřezávání melounů měl svou premiéru na české půdě.
To, co se bylo před sedmi lety utopickou myšlenkou, se v letošním roce stalo skutečností, kdy Praha hostila historicky 1. MISTROVSTVÍ EVROPY v domácím prostředí. více...
Kokosky
12.08.2009, rubrika: Recepty
Kokoska je nedílná součást každé cukrárny a pokud je optimálně zhotovena, náleží k cukrářskému sortimentu, který je žádaným artiklem.
Přinášíme recepturu od našich tří přispěvkářů, kteří se s námi podělili o své zkušenosti z jejich výroby. více...
Dýňové cappuccino
22.06.2009, rubrika: Recepty
a másle zpěníme šalotku, přídáme na kostky nakrájenou muškátovou dýni a nastrouhaný zázvor, pokapeme medem a orestujeme. Zalijeme neutrálním kuřecím vývarem, dusíme půl hodiny, rozmixujeme , propasírujeme, přidáme smetanu, provaříme a ochutíme solí.
více...
Věčně provokující marlenka
18.06.2009, rubrika: Recepty
Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.
více...
Národní tým kuchařů a cukrářů ČR v boji na dvou frontách
17.06.2009, rubrika: Akce a soutěže
Národní tým má ve svém názvu, obsaženu podstatu jeho poslání. Ta je zakomponována ve slově, národní. Což převedeno do praxe znamená, že tým hodlá reprezentovat českou gastronomii, to jest pokrmy pro nás charakteristické.
více...
Slyšeli jste slovo pumpernikl?
09.06.2009, rubrika: Suroviny
Od tohoto žitného-medového chleba vznikly později různé perníkářské výrobky, kterým se též říkalo pumpernikl. Jsou i jiné druhy výkladu, kdy název má spojitost s drobnými penězi tzv. nikláčky, či v návaznosti na latinské slovo "pompa" - nádhera.
více...
Cukrářský pojem Eliseo Tonti
08.06.2009, rubrika: Cukrařina
Švýcarský cukrářský mistr přinesl do objemného měštce bohatství umělecké cukrařiny drahokam osobitého umění, který do té doby nebyl ve světě ke spatření. Svit jeho výjimečnosti, nebyl září meteoru, ale trvalou pochodní v cukrářské temnotě.
více...
Kudy kráčíš a kráčet budeš, dobo současná i budoucí?
05.06.2009, rubrika: Business
V hodinové sazbě se nalézá mnoho záludností, které preferují méně schopné pracovníky, či ty které náročnost úkolu provedení stínují hereckým nadáním. Je možné dosadit i jiné slovo. Např. čím línější, neschopnější, i výrazu: "vyčuranější".
více...
Créme Brûlée
04.06.2009, rubrika: Recepty
Zkaramelizujeme cukr pod grilem, umístíme misky s pudinky velmi blízko teplu a tak cukr zkaramelizuje dříve, než se ohřeje celý pudink (misky s crémem můžeme umístit do pekáčku s ledem, aby se nám crém pod grilem nezahřál.
více...
|
Dnes je středa středa 18. září 2024
svátek slaví Kryštof, zítra Zita Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |