Reklama |
Archiv zpráv
Pekaři: Zdražíme chleba až o korunu
05.06.2007, rubrika: Business
Chléb může zanedlouho stát až o korunu víc. Důvodem je dvojnásobné zdražení klíčové suroviny - žita - po loňské neúrodě. Část pekařů připouští i růst cen rohlíků nebo housek, protože jednak o třetinu zdražila i pšenice, a navíc se zvyšují ceny energi
více...
České zmrzliny nás stále lákají
04.06.2007, rubrika: Business
"Když jsem přišla do Česka, překvapilo mě, že Češi nejedí zmrzlinu v zimě. Prý ze strachu před angínou. Já jsem z Dánska, kde je zima po celý rok, a spotřeba zmrzliny přesto třikrát větší," říká Marianne Kirkegaard Knu
více...
GASTROHRADEC - Fotoecho/5.
25.04.2007, rubrika: Akce a soutěže
Podstatou letošní soutěže bylo seřízení hodnotící optiky podle světových norem. Takovýto počin umožňuje soutěžícím být přítomen reálu mezinárodního hodnocení a zároveň přizpůsobení své tvorby podmínkám s kterými se setká při každé významnější...
více...
GASTROHRADEC 2007 - epilog /4.
24.04.2007, rubrika: Akce a soutěže
Dvanáctý ročník výstavní soutěže kuchařů a cukrářů obou věkových kategorií je tedy za námi. Jaký byl? Předně je potřeba zdůraznit, že nedávný odchod spoluzakladatele Gastrohradecké soutěže a předsedy východočeské pobočky byl aktuálně stále přítomný.
více...
GASTROHRADEC 2007 - ZVLÁŠTNÍ KATEGORIE /3.
22.04.2007, rubrika: Akce a soutěže
„Artistika“ v provedení skulptur z cukrářských surovin (karamel, čokoláda, marcipán, slané pečivo, tuk apod.) uváděná ve zkratce Z/C.
Tato discíplína poutá značnou diváckou pozornost, protože není svázána tolik pravidly jako u jiných kategorií více...
GASTROHRADEC 2007 - 12. ročník /2.
22.04.2007, rubrika: Akce a soutěže
Podstatou letošní soutěže bylo seřízení hodnotící optiky podle světových norem. Takovýto počin umožňuje soutěžícím být přítomen reálu mezinárodního hodnocení a zároveň přizpůsobení své tvorby podmínkám s kterými se setká při každé významnější...
více...
GastroHradec 2007 - vítězové hlavních kategorií/ 1.
20.04.2007, rubrika: Akce a soutěže
Absolutní vítěz:
Marie HRBKOVÁ - Juniorský národní tým ČR - 1. místo obor cukrář/senior - mistryně republiky 07 - držitelka poháru Rudolfa Přibyla více...
Gumpasta
17.04.2007, rubrika: Cukrařina
Gumová pasta je lepší na praci nez například marcipan, je hladká, dá se vyhladit do tloušťky jako papir, ovšem po uschnuti tvrdne, tim pádem se i láme, proto se například do okvětnich listků květin/lilie/ dávají drátky apod.
více...
Veletrh G+H
12.04.2007, rubrika: Akce a soutěže
Mezinárodní veletrh G + H s obroční periodou je zaměřen na gastronomii, hotelové služeby a veřejné stravování, které svým nezastupitelným významem vytváří dynamické odvětví v němž se prezentují oborové firmy...
více...
ŠKOLENÍ PRO CUKRÁŘE -Tématický zájezd
10.04.2007, rubrika: Akce a soutěže
Firma FIALA - PRAHA s.r.o., výhradní zástupce firmy MARTIN BRAUN KG pro Českou republiku, pořádá ve spolupráci se pražskou a středočeskou pobočkou AKC ČR tématický zájezd s náplní odborného školení ve firmě M.
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |