Reklama |
Káva
Zkuste kávu takto
13.07.2020, rubrika: Káva
Bosenský způsob - Do džezvy o obsahu 10 cl vložíme kostku cukru, doplníme do tří čtvrtin čerstvou studenou vodou a obsah konvičky uvedeme do varu. Poté odstavíme, přidáme 7 g jemně umleté kávy, promícháme lžičkou a přivedeme opatrně k varu.
více...
Začínejte až druhým šálkem
25.11.2013, rubrika: Káva
Autoři článku doporučují citlivě reagujícím a nemocným lidem přejít na kávu bez kofeinu, nebo rezignovat na pití kávy vůbec. "Nebo by snad náruživí ´kofeinisté´ měli začínat svůj den až druhou kávou?"
více...
Koláč z kávy a mrkve
20.05.2013, rubrika: Káva
Příprava polevy: V míse smíchejte 2 šálky moučkového cukru s tvarohem, tuto směs pak vložte do mikrovlné trouby na 1 minutu. Tvaroh se tím zjemní a spojí se s cukrem.
více...
NESCAFÉ POTVRZUJE ROLI HLAVNÍHO INOVÁTORA V KATEGORII KÁVY
12.10.2011, rubrika: Káva
Společnost Nestlé Česko uvádí na trh novou kávu NESCAFÉ GOLD. Receptura kávy je navíc vylepšená o intenzivnější aroma a silnější kávovou chuť a uspokojí potřeby i nejnáročnějších konzumentů kávy.
více...
Není káva jako káva
27.01.2011, rubrika: Káva
Ačkoliv cappuccino patří mezi tradiční nápoje, také v jeho přípravě se často chybuje, a to způsobem vytváření mléčné pěny počínaje, množstvím kávy a teplotou mléka konče. Cappuccino samozřejmě opět vychází z tradičního espressa.
více...
Příprava turecké kávy
11.01.2010, rubrika: Káva
Turecká káva se připravuje v tzv. džezvě, což je nádoba kónusové vizáže. Do džezvy se nejprve nalije voda (pozor, nejprve voda!) teprve potom se vsype káva a voda se začne až nyní ohřívat. Ohřev provádíme do vystoupení kávového varu do výše.
více...
Kouzlo kaváren stále žije
27.08.2009, rubrika: Káva
V roce 1797 bylo ve Vídni a ve už třiaosmdesát kaváren. Kdo by si však myslel, že počátek kaváren je v tomto městě, zapomíná na jiné důležité obchodní a přístavní evropské metropole, v nichž začala kultura pití kávy ještě mnohem
více...
Chuť ledové kávy
22.08.2009, rubrika: Káva
Káva nebývá pouze šálek horkého nápoje pro společenské posezení či pro povzbuzení, však může být i příjemným chladivým osvěžením. Nápoj připravený z vychlazené kávy známe pod označením ledová káva, ice coffee nebo také jako kávu frappé.
více...
Pojďme spolu na kafíčko - test vašich znalostí
28.05.2009, rubrika: Káva
Nejvyšší teplotu, kterou snáší ústní sliznice je 75 °C. Při této teplotě se ale již vyskytují popáleniny, které se projevují zvláštním odumíravým pocitem na špičce jazyka.
více...
Jak připravit kávu
20.04.2009, rubrika: Káva
I když většina lidí dává při přípravě kávy přednost porcelánu nebo kameninovým konvicím, jsou starodávné emailové konvice zcela vhodné. Nádoba by se měla ohřát a přidána středně umletá káva s právě takovým množstvím horké vody, aby navlhčila usazeni.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 14. listopadu 2024
svátek slaví Sáva, zítra Leopold Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |