Reklama |
Cukrařina
Je čokoláda sladkou marihuanou?
01.04.2019, rubrika: Cukrařina
Tento objev okamžitě vyvolal nejen paniku u výrobců čokolády, kteří začali mít obavy, zda nebudou muset označovat své produkty varovnými nápisy, ale posloužil i jako argument v soudní síni.
více...
Dortové jedlé obrázky
22.08.2015, rubrika: Cukrařina
Vlastně úplně na počátku toho všeho byl Walt Disney se svými kreslenými filmy a figurkami, které získaly takovou popularitu a oblibu, že jejich komerční využití muselo přijít. Na ně navázali cukráři a nejen ti.
více...
Jak vznikla skrze kočku zmrzlina
22.04.2014, rubrika: Cukrařina
Pomocník Guisepe aby nebylo poznat co se stalo, zamíchal sůl do ledu. Sůl do grenadiny naštěstí nenapadala. Vzal vařečku a chtěl grenadinu zamíchat, ale ta k jeho zjištění ztratila svou vláčnost a byla nečekaně tuhá.
více...
Pařížská šlehačka a krém
17.03.2014, rubrika: Cukrařina
- technologický postup - smetanu, cukr a ztužený tuk přivedeme opět v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme čokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek.
více...
Čokoládová pralinka
03.12.2013, rubrika: Cukrařina
„Do krémů a náplní pralinek, jejichž výrobcem je společnost Belcolade se 64procentním obsahem kakaa, přidávám olivy i speciální octy, sýr, koření i alkohol, také ústřice.
více...
Mačokoláda od Mixitu
14.11.2013, rubrika: Cukrařina
Vzhled ale není zdaleka všechno. Mačokoláda díky tomu nejzelenějšímu z japonských zelených čajů chutná exoticky a její chuť je snad ještě návykovější a podmanivější než u klasické čokoládové čokolády.
více...
Cukrářský um po italsku
08.11.2013, rubrika: Cukrařina
U cukrářského umu lze využít velmi ošidného a zákeřně nebezpečného, ale mnohdy ovlivňujícího lidského smyslu, který se nazývá chuť. A je navíc levnější. Ukázka je z tvorby mladých italských cukrářů.
více...
Ozdobné dortové dekorace
21.10.2013, rubrika: Cukrařina
Dekorace dotváří dort. Od jeho estetického vybavení závisí jeho prodejnost a určuje i cenu výrobku. Ten kdo poznal výhodnost těchto šablon, určitě tohoto pomocníka ve své dílně nepostrádá.
více...
Malé cukrářské postřehy velkého významu
20.09.2013, rubrika: Cukrařina
Ocet má tu vlastnost, že při pečení máslového listového těsta napomáhá trhat (listovat). Kdyby se však dalo octa do těsta mnoho, pak by se trubičky na kremrole úplně roztrhaly. Proto se smí přidávat octa do těsta velice málo, aby se zboží nekazilo.
více...
Cupcakové šílenství zachvacuje celý svět
18.09.2013, rubrika: Cukrařina
Zatímco vanilkové a čokoládové cupcaky zůstávají nestárnoucí klasikou, kterou musí ovládnout každý začínající cukrář, dnešní moderní cupcaky už mají mnohem proměnlivější recepturu.
více...
|
Dnes je úterý úterý 12. listopadu 2024
svátek slaví Benedikt, zítra Tibor Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |