Cukrář.cz

Reklama



Pařížská šlehačka a krém

17.03.2014 | Autor: Johny | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Pařížská šlehačka - lehká -

cukr krupice                                             0,100 kg
kakaový prášek ( nejlépe kolem 20% tuku ) 0,080 kg
smetana ke šlehání 33%                           1,000 kg ( 1 litr )

- technologický postup - smetanu a cukr přivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplň.

Pařížský krém - těžký

-smetana ke šlehání 33%                       0,280 kg
cukr krupice 0,100 kg
čokoládová poleva ( čokoláda na vaření ) 0,140 kg
kakaový prášek                                      0,080 kg,
ztužený pokrmový tuk                            0,060 kg

- Technologický postup -

Smetanu, cukr a ztužený tuk přivedeme opět v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme čokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek.
Opět necháme zchladnou a uzrát v lednici do druhého dne. Druhý den vyšleháme, popř. trochu před šleháním nahřejeme.


Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.