Reklama |
Hygiena
Coronavirus v podobě vodopádu
16.03.2020, rubrika: Hygiena
Máme vládu jakou jsme si zvolili a ta dělá co může. Ale vodopádu šířící se pandémie nedokáže postavit účinnou hráz, ale pouze cedník, který sice zmírnil jeho tok, ale teče, a jak to vypadá, poteče i dál…
více...
Dominový efekt salmonely
17.03.2019, rubrika: Hygiena
Již nespočetněkrát byla řeč o tom, do jaké míry je cukrařina ještě cukrařinou, když se vyrábí v několika tisícových kusech za směnu a je transportována desítky i více kilometrů daleko ?
více...
Palmový olej a legislativní zákulisí
09.03.2016, rubrika: Hygiena
Legislativa, která přikazuje uvádět palmový olej na etiketách, je relativně nová - povinnost platí od ledna 2015. Často i samotní výrobci mají zastaralé databáze se složením svých výrobků.
více...
Pojištěná salmonela
02.09.2013, rubrika: Hygiena
Může stát, že narazíte na dítě, jehož rodiče budou chtít kvůli natrhlému svetru vaši jídelnu žalovat. Anebo podá hromadnou žalobu více rodičů dětí nakažených salmonelou. Co pak?
více...
Lze na salmonelu uzavřít pojištění?
25.02.2013, rubrika: Hygiena
Při zachování všech hygienických a jiných pravidel by rozhodně k nákaze strávníků salmonelózou nemělo dojít. Ale co kdyby? Co kdyby i vaše jprovozovna musela řešit problém salmonelózy nebo jiného onemocnění z pokrmů?
více...
Metylalkohol aneb koňská opera
20.12.2012, rubrika: Hygiena
Nejinak tomu bylo a je v případě metylalkoholu. Věc, o které si cvrlikajli už dávno vrabci na střeše, není nijakým nóvem. Celá alkoholová aféra nevznikla před několika zmíněnými týdny, ale pěkně kvasila celou novou tzv. demokratickou dobou.
více...
Pojem „rozmrazeno“ a „ze zmrazeného polotovaru“ u cukrářských výrobků
22.11.2012, rubrika: Hygiena
Takže pokud např. listová trubička byla upečena ze zmraženého listového těsta, již by měla mít označení vyrobeno „ze zmrazeného polotovaru“ a neměla by být na trh uváděna jako „čerstvá“.
více...
Pozor na označení výrobků / -3.
21.11.2012, rubrika: Hygiena
cukrářskými výrobky, jejichž základem jsou pekařské výrobky, které jsou dohotoveny pomocí náplní, polev, ozdob a kusového ovoce, nebo též výrobky, jejichž základem je pevná hmota vytvořená pomocí želírovacích látek bez pečení...
více...
Pozor na označování výrobků / -2.
20.11.2012, rubrika: Hygiena
Jemné pečivo lze označit dále slovy vyjadřujícími recepturní nebo technologické zpracování, jako je "z listového těsta", "z kynutého listového těsta", "smažené", "z taženého těsta", "z litých hmot", "ze šlehaných hmot", "ze třených hmot"...
více...
Proč my Češi tolik chlastáme?
14.09.2012, rubrika: Hygiena
O kouření byla už řeč a fabriky kuřáků hulí dál o stošest. Ví se o aidsu, ale souloží se rizikově dál jen to mlaská. Máme metanolový problém a chlastá se dál. Je potřeba vědět jednu věc. A to, že na opití se nepodílí alkohol, ale člověk!
více...
|
Dnes je středa středa 9. října 2024
svátek slaví Štefan a Sára, zítra Marina Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |