Cukrář.cz

Reklama



Hygiena


OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 11.09.2002, rubrika: Hygiena Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví se v dílu 7 věnuje ochraně zdraví při práci. Zde je uvedena povinnost všech zaměstnavatelů zařazovat práce do kategorií, bez ohledu na to zda a kolik zaměstnává osob. více...


Hygienickou problematiku cukrářských výrobků nesmíme nikdy podcenit 29.08.2002, rubrika: Hygiena Řada z nás si nedovede představit, že v našem jídelníčku by chyběly cukrářské výrobky. Většinou jsou podávány na závěr menu při nejrůznějších příležitostech. Na jednu stranu bych řekla - to nejlepší na konec. více...


Potraviny v záplavových oblastech jsou často poškozené 15.08.2002, rubrika: Hygiena K obezřetnosti při zacházení s potravinami vyzývá občany v zaplavených oblastech Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI). Potraviny totiž mohou být vlivem zvýšeného vlhka poškozeny nebo úplně zničeny... více...


Cukr v obchodech je vesměs bez závad; občas chybí označení 02.08.2002, rubrika: Hygiena Chybějící údaj o hmotnosti výrobku byl v devíti případech ze 125 vzorků cukru nejčastějším prohřeškem při kontrole České zemědělské a potravinářské inspekce (ČZPI). více...


ČZPI letos při kontrole zmrzliny 29.07.2002, rubrika: Hygiena Pouze pět nevyhovujících vzorků zmrzliny zatím našla při letošních kontrolách v obchodní síti Česká zemědělská a potravinářská inspekce (ČZPI). Šlo o pět vzorků ze 44 kontrolovaných na Plzeňsku, které byly znovu zmrazeny a nesmějí se dále prodávat. více...


Marcipan 25.07.2002, rubrika: Hygiena Marcipán je tradičním potravinářským výrobkem s dlouhou a bohatou historií nejen u nás ::::::: Výroba - Pro výrobu marcipánu existují různé receptury i pracovní postupy. Základní surovinou jsou loupané sladké mandle a cukr. více...


Vyhláška o požadavcích na prodej potravin zlikviduje obchody 19.07.2002, rubrika: Hygiena Vyhláška o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejen, kterou připravilo ministerstvo zdravotnictví, by mohla zlikvidovat řadu především malých obchodů. více...


Belgický tisk nabádá vždy omývat plechovky s nápoji 13.06.2002, rubrika: Hygiena Před napitím vždy umyjte plechovku, která nápoj obsahuje. Pitva nedávno záhadně zesnulé osoby totiž ukázala, že oběť se napila z plechovky, která byla potřísněna krysí močí, která je prudce jedovatá více...


Nebezpečné želé cukrovinky na českém trhu zřejmě nejsou 15.05.2002, rubrika: Hygiena Inspektoři České zemědělské a potravinářské inspekce provedli bleskovou namátkovou kontrolu obchodní sítě. Podle jejich zjištění se v současné době s největší pravděpodobností v českých obchodech nevyskytují želé cukrovinky, které by obsahovaly ... více...


Více než dvě třetiny firem vyhovují systému kritických bodů 05.04.2002, rubrika: Hygiena Téměř 70 procent ze 4450 provozoven, kontrolovaných loni Českou zemědělskou a potravinářskou inspekcí (ČZPI) vyhovělo předpisům tzv. systému kritických bodů (HACCP). V roce 2000 jich byla jen necelá čtvrtina. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7      další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.