�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Paøížská šlehaèka a krém

Autor: Johny
Datum vyd�n�: 17.03.2014
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2934

- technologický postup - smetanu, cukr a ztužený tuk pøivedeme opìt v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme èokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek.

fiogf49gjkf0d

Paøížská šlehaèka - lehká -

cukr krupice                                             0,100 kg
kakaový prášek ( nejlépe kolem 20% tuku ) 0,080 kg
smetana ke šlehání 33%                           1,000 kg ( 1 litr )

- technologický postup - smetanu a cukr pøivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe pøes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplò.

Paøížský krém - tìžký

-smetana ke šlehání 33%                       0,280 kg
cukr krupice 0,100 kg
èokoládová poleva ( èokoláda na vaøení ) 0,140 kg
kakaový prášek                                      0,080 kg,
ztužený pokrmový tuk                            0,060 kg

- Technologický postup -

Smetanu, cukr a ztužený tuk pøivedeme opìt v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme èokoládovou polevu ( tabulkovou rozlámeme na menší kousky ) a prosátý kakový prášek.
Opìt necháme zchladnou a uzrát v lednici do druhého dne. Druhý den vyšleháme, popø. trochu pøed šleháním nahøejeme.


Vytisknuto dne 29.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku