Reklama |
Cukrařina
Problematika pálené hmoty
04.02.2011, rubrika: Cukrařina
Pečení je část technologického postupu, ve kterém lze nadělat mnoho chyb. Zásada je, že se pečící prostor musí předem vyhřát na teplotu 240 - 280oC, jakmile tuto teplotu nedosáhli, získali výrobky nízké, tvrdé.
více...
Plundrované těsto
01.02.2011, rubrika: Cukrařina
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout.
více...
Medové podhůří
24.01.2011, rubrika: Cukrařina
Mouku, 40 dkg cukru moučky a jedlou sodu smícháme. Přidáme na kousky nákrájené máslo, vejce, med a mléko. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Nemělo by být lepivé, spíš vláčné. Pokud se lepí, přidáme navíc trochu mouky.
více...
V cukrárně od nevidím do nevidím
09.11.2010, rubrika: Cukrařina
Také zahraniční návštěvníci České republiky naši klasickou cukrařinu vyhledávají. Trubičky, větrníky a vůbec všechny staročeské receptury jdou v našich cukrárnách nejvíc na odbyt. Používám pouze máslo a klasicku šlehačku, žádné náhražky.
více...
Citronové sušenky
18.10.2010, rubrika: Cukrařina
Tyto sušenky se narodily pro milovníky citrónové chuti, možná lépe řečeno citrusové chuti, protože namísto citrónu můžeme použít také pomeranč nebo limetku. Jsou svěží a osvěžující.
více...
Cukrářský post v soutěžním týmu
14.10.2010, rubrika: Cukrařina
Jinak je tomu ovšem v kombinaci dvou příbuzných řemesel, kdy cukrářský dekor bývá doplňkem kuchařských exponátů na soutěžní tabuli. Pozor, důležitý výraz - „bývá doplňkem“. – Je potřeba důrazně říci, že mylně, neřkuli až osudově mylně!
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / 8.
11.10.2010, rubrika: Cukrařina
Dort je vhodný k narozeninám, k svátku, nebo pro rodinnou oslavu, kde si nemusíme dělat problémy při porcování, že nenakrájíme přesné díly, a kde si každý vybere velikost, která mu vyhovuje.
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berziové / -7.
10.10.2010, rubrika: Cukrařina
Tento výrobek náleží do oblasti lehkých dortů, kde je dekorací čokoládová mašle připravená z tukové polevy Mohrenglanz. Do dortu je vsazena mřížka z odpalované hmoty. Dort je nazdobený ovocem, ale i čokoládovou dekorací.
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -6.
09.10.2010, rubrika: Cukrařina
Tento dort je v tomto případě zhotoven s přísadou mraženého ovoce, s použitím přípravku KABI, který nám udržuje šťávu v ovoci. Předností tohoto dortu je kromě chuti jeho dobrá porcovatelnost na stejné části.
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / - 5.
08.10.2010, rubrika: Cukrařina
Roli dekorace se s úspěchem zhostí křupinka z těsta, talíř se dozdobí karamelovou omáčkou a jako doplněk použijeme čerstvé ovoce.
Jedná se o jednodušší moučník, podávaný na talířku, kdy dle vlastní fantazie použijeme atraktivní doplňky. více...
|
Dnes je pondělí pondělí 16. září 2024
svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |