Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


Problematika pálené hmoty Problematika pálené hmoty 04.02.2011, rubrika: Cukrařina Pečení je část technologického postupu, ve kterém lze nadělat mnoho chyb. Zásada je, že se pečící prostor musí předem vyhřát na teplotu 240 - 280oC, jakmile tuto teplotu nedosáhli, získali výrobky nízké, tvrdé. více...


Plundrované těsto Plundrované těsto 01.02.2011, rubrika: Cukrařina Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout.
více...


Medové podhůří 24.01.2011, rubrika: Cukrařina Mouku, 40 dkg cukru moučky a jedlou sodu smícháme. Přidáme na kousky nákrájené máslo, vejce, med a mléko. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Nemělo by být lepivé, spíš vláčné. Pokud se lepí, přidáme navíc trochu mouky. více...


V cukrárně od nevidím do nevidím V cukrárně od nevidím do nevidím 09.11.2010, rubrika: Cukrařina Také zahraniční návštěvníci České republiky naši klasickou cukrařinu vyhledávají. Trubičky, větrníky a vůbec všechny staročeské receptury jdou v našich cukrárnách nejvíc na odbyt. Používám pouze máslo a klasicku šlehačku, žádné náhražky. více...


Citronové sušenky Citronové sušenky 18.10.2010, rubrika: Cukrařina Tyto sušenky se narodily pro milovníky citrónové chuti, možná lépe řečeno citrusové chuti, protože namísto citrónu můžeme použít také pomeranč nebo limetku. Jsou svěží a osvěžující.

více...


Cukrářský post v soutěžním týmu Cukrářský post v soutěžním týmu 14.10.2010, rubrika: Cukrařina Jinak je tomu ovšem v kombinaci dvou příbuzných řemesel, kdy cukrářský dekor bývá doplňkem kuchařských exponátů na soutěžní tabuli. Pozor, důležitý výraz - „bývá doplňkem“. – Je potřeba důrazně říci, že mylně, neřkuli až osudově mylně! více...


Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / 8. Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / 8. 11.10.2010, rubrika: Cukrařina Dort je vhodný k narozeninám, k svátku, nebo pro rodinnou oslavu, kde si nemusíme dělat problémy při porcování, že nenakrájíme přesné díly, a kde si každý vybere velikost, která mu vyhovuje.
více...


Okteto cukrářských variant Pavlíny Berziové / -7. Okteto cukrářských variant Pavlíny Berziové / -7. 10.10.2010, rubrika: Cukrařina Tento výrobek náleží do oblasti lehkých dortů, kde je dekorací čokoládová mašle připravená z tukové polevy Mohrenglanz. Do dortu je vsazena mřížka z odpalované hmoty. Dort je nazdobený ovocem, ale i čokoládovou dekorací. více...


Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -6. Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -6. 09.10.2010, rubrika: Cukrařina Tento dort je v tomto případě zhotoven s přísadou mraženého ovoce, s použitím přípravku KABI, který nám udržuje šťávu v ovoci. Předností tohoto dortu je kromě chuti jeho dobrá porcovatelnost na stejné části. více...


Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / - 5. Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / - 5. 08.10.2010, rubrika: Cukrařina Roli dekorace se s úspěchem zhostí křupinka z těsta, talíř se dozdobí karamelovou omáčkou a jako doplněk použijeme čerstvé ovoce.
Jedná se o jednodušší moučník, podávaný na talířku, kdy dle vlastní fantazie použijeme atraktivní doplňky. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.