Reklama |
Cukrařina
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / - 4.
07.10.2010, rubrika: Cukrařina
Mousse je lehký krém, který se šlehá pouze s mlékem, čili příprava je hotová během několika málo minut.
Pokud se tento výrobek podává v restauracích, tak během doby než kuchař připraví pokrm, cukrář lehce zhotoví tento dezert. více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -3.
06.10.2010, rubrika: Cukrařina
Čokoládové bonbony se svou svébytností ústící v oblibou začínají drát na talíře cukrárenských a kavárenských stolků. Dodejme, že nejenom tam. Půvabný čokoládový bonbónek dokáže zpříjemnit chvíle posezení a navodit příjemnost duševní pohody.
více...
Okteto cukrářských variant Pavlíny Berzsiové / -2.
05.10.2010, rubrika: Cukrařina
Dezert Pigna collada, který je obemknut čokoládovou mřížkou z tukové polevy Mohrenglanz. Čokoládová mřížka je velmi jemná ozdoba, do které když se zakrojí tak se mřížka lehce poddá příboru a v ústech se příjemně a lahodně rozplyne.
více...
Jak se vyráběla zmrzlina bez mrazáků?
02.09.2010, rubrika: Cukrařina
Napadlo vás někdy zamyslet se nad tím, jak se asi dělala zmrzlina v dobách, kdy neexistovaly mrazáky? Odpověď naleznete na Sicílii, kde si uměli poradit ještě před vynálezem mrazáků.
více...
Když se řekne Croquembouche
25.08.2010, rubrika: Cukrařina
Croquembouche zaujímá na svatební tabuli ve Francii dominantní místo, které u nás náleží svatebnímu dortu, a obřad vstupu dvou mladých lidí do manželství bez této národní cukrářské dekorace je nemyslitelný.
více...
Olympijská čokoláda
10.08.2010, rubrika: Cukrařina
V rámci kampaně "Spots v Stripes" před olympijskými hrami v Londýně 2012 vytvořila agentura Fallon pro Cadbury nový produkt pomocí crowdsourcingu. Čokoláda s názvem "Spots v Stripes Challenge Bar" je dvojbarevná, v různých verzích,
více...
Domácí zmrzlina
30.07.2010, rubrika: Cukrařina
Druhý den směs bude velice hustá. Zamíchat směs, vložit do zmrlinového strojku a postupovat podle pokynů výrobce. Nemáme-li strojek, pak směs našlehat elektrickým šlehačem a vložit do mrazáku.
více...
Co je vlastně odlehčená cukrařina
22.07.2010, rubrika: Cukrařina
Co je vlastně tzv. "odlehčená cukrařina"? Existuje vůbec něco takového??? Já se obávám, že jakási lehčí forma cukrařiny neexistuje, protože naše cukrařina je založena na máslových krémech, živočišné šlehačce a korpusech z bílé mouky.
více...
Značka Mövenpick představila na MFF v Karlových Varech nové osvěžující zmrzlinové koktejly
16.07.2010, rubrika: Cukrařina
Mövenpick ve třech příchutích - Raspberry & Strawberry, Lemon & Lime a Maracuja & Mango. Ty jsou ve speciálních receptech vždy doplněny čerstvým ovocem, džusy a dalšími ingrediencemi tak, aby byl gastronomický zážitek co nejintenzivnější.
více...
Zmrzlina a káva - to je Itálie
14.07.2010, rubrika: Cukrařina
Jak se dělala zmrzlina v dobách, kdy neexistovaly mrazáky? Odpověď naleznete na Sicílii. Zde si totiž s výrobou předchůdce zmrzliny - ledové granity - uměli poradit ještě dávno před vynalezením elektrické energie, už ve 13. století.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |