Reklama |
Domácí zmrzlinaPůvodní recepty jsou vždy na bázi vajec, je třeba hmotu zahřát ve vodní lázní na 85 °C. Ingredience na 1 l zmrzliny 250ml šlehačky V míse našlehat žloutky, cukr, vanilkový cukr a sůl. Po malých troškách zašlehávat dovnitř horké mléko se šlehačkou. Nalít do čistého kastrolku postaveného na velice pomalém ohni a směs zahřívat do varu. Vařit, až směs trochu zhoustne (dosáhne 82 °C). Ihned přecedit směs do ohnivzdorné misky do které jsme dali čokoládu. Míchat, až se čokoláda rozpustí. Posadit misku do nádoby s ledem a míchat vše, až se směs zchladí. Na noc vložit do chladničky. Druhý den směs bude velice hustá. Zamíchat směs, vložit do zmrlinového strojku a postupovat podle pokynů výrobce. Nemáme-li strojek, pak směs našlehat elektrickým šlehačem a vložit do mrazáku. Během mražení ji může ještě jednou našlehat a přidat do ni mandle, chcete-li. Po ovocné zmrzlině dostanete dříve hlad Podle tradičního receptu obsahuje zmrzlina mléko či smetanu, cukr, někdy vejce, vanilku nebo čokoládu. Podíváte-li se však na obaly zmrzlin koupených v obchodě, dočtete se o složení například toto: voda, sušené mléko, glukóza, škrob, želatina, emulgátory, stabilizátory, aroma, barviva a tuk.
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 7. prosince 2024
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |