Reklama |
Cukrařina![]() ![]()
Pralinky
09.05.2011, rubrika: Cukrařina
Mandle se v peci nepraží, nýbrž nechají se nechají se opražit přímo v páleném cukru. Na 1 kg mandlí dáme 2 kg cukru. Cukr s mandlemi se uvaří ve vodě na silný řetěz a pak se směs promíchává, až cukr omře (zkrystalizuje).
více...
Trdelník ze Skalice
06.05.2011, rubrika: Cukrařina
Proslulá cukrářská specialita Skalický trdelník má svoji výrobní tradici již dvě století a vyrábí se pod tradičním názvem i dál.
V současnosti se jedná o slovenský výrobek s ochranným cetifikátem Evropské unie. více... ![]() ![]() více...
Sladká míza javoru
06.04.2011, rubrika: Cukrařina
Na pečení tohoto koláče se nejčastěji používají sirupy označované jako "medium amber" a "dark amber", tedy výraznější a tmavší varianty této lepivé delikatesy. Nejsvětlejší typ javorového sirupu, který má také nejjemnější chuť
více...
V království čtvercové čokolády
03.04.2011, rubrika: Cukrařina
V přízemí nás vítá s možností dát si kávu, čokoládu, něco sladkého k tomu a na chvilku posedět (schokolateria). A také je zde umístěna atrakce provozovny - schokokreation neboli možnost nechat si vyrobit tabulku čokolády přesně podle vašich představ.
více...
![]()
Výroba fondantové hmoty - na dřívější způsob
07.02.2011, rubrika: Cukrařina
Zkoušky při vaření fondantu se provádí několika způsoby, a to buď ručně na tzv. silnou niť a řetěz, nebo teploměrem, popřípadě hustoměrem. Teploměrem zjišťujeme stupeň teploty vařícího roztoku, kdežto hustoměrem zjišťujeme hustotu roztoku.
více...
|
Dnes je středa středa 19. března 2025
svátek slaví Josef, zítra Světlana Top 5 měsíceReklama![]() ReklamaReklama |