Reklama |
Cukrařina
Čokoládové kouzlo zátiší
10.09.2009, rubrika: Cukrařina
I když to na první pohled vůbec nevypadá, byla v této tvorbě z libovolných jedlých surovin použita pouze modelovací čokoláda. Romantický námět byl více jak prozaický. Rozhodl o něm náhodný Katčin pohled do trafiky
více...
Dorty z pohledu objektivu
31.08.2009, rubrika: Cukrařina
V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostřednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveň reklama toho, co je možné si u firmy pořídit. Špatně nafocený exponát dokáže cukrářský výrobek hodně poškodit.
více...
Cukrářský pojem Eliseo Tonti
08.06.2009, rubrika: Cukrařina
Švýcarský cukrářský mistr přinesl do objemného měštce bohatství umělecké cukrařiny drahokam osobitého umění, který do té doby nebyl ve světě ke spatření. Svit jeho výjimečnosti, nebyl září meteoru, ale trvalou pochodní v cukrářské temnotě.
více...
Fruktóza v cukrářské výrobě
01.06.2009, rubrika: Cukrařina
Má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný. Z technologického hlediska vykazuje fruktóza obdobné vlastnosti, a tím pádem je i použití obdobné. Každý může upravit již používanou recepturu na výrobek vhodný i pro diabetiky.
více...
Vliv čokolády na lidské emoce a těhotenství
25.05.2009, rubrika: Cukrařina
Ba dokonce lékaři zabývající se správnou výživou, vyzdvihují její blahodárný význam na posílení srdce. V USA na základě sexuálních výzkumů ve spojitosti se stravou, odpovědělo 50 % dotázaných žen, že upřednostňují požitek z čokolády před sexem !
více...
Je cukrářství umělecký obor?
22.05.2009, rubrika: Cukrařina
Je cukrářství umělecký obor? - Je řemeslo samo o sobě uměním? - Toť otázka otázka na kterou podle míry vnímání lze odpovědět jak záporně, tak i kladně. Zkusme vedle sebe postavit vznik řemeslníka a umělce.
více...
Dorty - toť krása na (a nejenom) pohled
20.05.2009, rubrika: Cukrařina
Existuje mnoho různorodých úprav, ozdob a provedení. Svatební dorty se pnou do několikapatrových výšin. Snad nejvděčnějším dortem je ten, který je určen dětskému pokolení při jehož výrobě se žádné meze fantazie nekladou.
více...
Jahodové pokušení s lesními plody
13.05.2009, rubrika: Cukrařina
Na řezu dezertu je piškotový korpus spojen jahodovou pěnou a uprostřed se nachází čerstvá jahoda. Dezert je doplněn jahodovou omáčkou a lesními plody. Chuť a vůně po čerstvých jahodách je doplněna svěží vůní a chutí lesních plodů.
více...
Využití čokoládových polotovarů
11.05.2009, rubrika: Cukrařina
Za stálého míchání rozpustíme fondánovou hmotu. Bílou čokoládu rozpustíme spolu s kakaovým máslem ( na vodní lázni), vytemperujeme a teprve potom zamícháme upravené oříšky i fondán.
více...
Broskvovo – ostružinový koláč
04.05.2009, rubrika: Cukrařina
Rozpustíme 30 g másla, sejmeme ze sporáku a vlijeme zbytek studeného mléka. Do této směsi přidáme vejce, 35 g cukru, 1 balíček vanilinového cukru a vše důkladně prohněteme. Znovu necháme kynout po dobu 20 minut.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 9. září 2024
svátek slaví Daniela, zítra Irma Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |