Reklama |
Cukrařina
Jak je to s tím cukrářským kumštem?
14.01.2004, rubrika: Cukrařina
Položená otázka již sama o sobě zabírá takové prostorové spektrum, že může zaplnit obšírný námětový prostor dizertační práce.
více...
Je cukrářství umělecký obor?
13.01.2004, rubrika: Cukrařina
Častokráte se o cukrářině říká, že je uměleckým řemeslem. Většina cukrářů se k tomuto výroku ráda přidává, neboť zvyšuje jeho prestiž a tím i pomyslnou hodnotu samého tvůrce. Zkusme se ale nyní na tuto problematiku podívat z jiného úhlu.
více...
Ještě jednou agar
07.01.2004, rubrika: Cukrařina
Agar byl na našem portálu zmíněn již vícekrát. Podívejme se nyní na něj po zdravotní stránce.
více...
Výstavní exponát - karamel
14.11.2003, rubrika: Cukrařina
Výstavní exponát - karamel Autor: Youri Baltalisky, hotel Hilton, Praha
více...
Osvěta DIAMANTové OMEGY
02.10.2003, rubrika: Cukrařina
Potravinářské firmy OMEGA CZ a DIAMANT jsoucí ve vzájemné symbióze ve službách pekařských a cukrářských potřeb, prováděly v podzimních dnech osvětovou misi v českých zemích.
více...
Co PEČOU pekaři
27.08.2003, rubrika: Cukrařina
České pekárenství nemá na vybranou - stále ostřejší konkurenci může přežít jen spojením sil. Výkonný ředitel společnosti Delta Pekárny Jan Jedlička poukazuje na to, že německý pekař ročně vyrobí zboží za 6 milionů korun, dělník v Deltě...
více...
Zamrzlé království
30.07.2003, rubrika: Cukrařina
Dort z polárky, dárek nad dárky - slogan, který se vryl pod kůži natolik, že téměř polovina zákazníků v obchodě stále sahá po polárkovém dortu. Jeho popularita se stala noční můrou prakticky všech tuzemských výrobců.
více...
Kde působil první český cukrář
14.07.2003, rubrika: Cukrařina
První český cukrář se objevuje roku 1301 v době vlády předposledního Přemyslovce Václava II. Působil na Malé Straně a jmenoval se Mates. Cukrářské řemeslo však v té době bylo velice vzácné.
více...
Čeští pekaři a cukráři chtějí na pulty v Německu
08.07.2003, rubrika: Cukrařina
Dlouhé čekací doby na celnicích jsou hlavní překážkou, která brání českým pekárnám, vyvážet čerstvé pečivo. Po vstupu Česka do unie tento problém odpadne a tuzemským výrobcům se otvírá příležitost uplatnit se i na pultech v zahraniční.
více...
Zbožíznalství - Zmrzlina
18.06.2003, rubrika: Cukrařina
Zmrzlina se pravděpodobně vyvinula z odedávna oblíbených osvěžujících ledových nápojů. Jejich dalším přechlazením začali zejména kuchaři na Blízkém východě připravovat ledovésorbety.
více...
|
Dnes je pátek pátek 6. prosince 2024
svátek slaví Mikuláš, zítra Ambrož a Benjamín Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |