Reklama |
Cukrařina
Jak vzniklo slovo čokoláda
10.03.2003, rubrika: Cukrařina
Když vtrhlo Cortezovo vojsko do Mexika, slýchávalo v řeči kmene Majů často výraz kakava-kuahuitl a též kakava-latl. První dvě slova indiánského výrazu znamenají kakaový strom, a druhá kakaovou vodu.
více...
KYPŘENÍ TĚSTA
06.03.2003, rubrika: Tipy a triky
Pečivu dodáváme kyprosti různým způsobem. Především těsto velmi pečlivě a dostatečně dlouho vypracováváme, abychom do něho vháněli hodně vzduchu. Vzduchové bubliny se při vaření či pečení roztahují
více...
Zákusky
05.03.2003, rubrika: Cukrařina
Zákusky, tedy cukrářské výrobky, jsou velice rozmanitou skupinou potravin většinou sladkého charakteru. Jejich základem jsou pekařské výrobky (korpusy pečené z různých druhů těst a hmot), které jsou dohotoveny pomocí náplní...
více...
Perníkový ráj
14.02.2003, rubrika: Cukrařina
Jako v pohádkovém království si připadá ten, kdo vstoupí do cukrárny pana Janoše v Pardubicích. Společníky v regálech a vitrínách jsou různé pohádkové bytosti, zvířátka, hrdinové televizních seriálů, různé žertovné motivy...
více...
Zmrzlina i když je zima
14.10.2002, rubrika: Cukrařina
Za hlavní zmrzlinové období tradičně platí léto, v letních měsících se zmrzliny prodá nejvíc. Člověk se chce ochladit, toto ochlazení je ovšem tak trochu pouhý dojem a dlouho nevydrží.
více...
Počátek cukrářství
02.10.2002, rubrika: Cukrařina
Nejstarší zmínka o cukrovém zboží je z roku 2000 př. Kr., a to v Egyptě. Základem všech cukrářských výrobků byl med, protože cukr v té době ještě nebyl znám.
více...
Fotografování dortů
01.10.2002, rubrika: Cukrařina
V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostřednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveň reklama toho, co je možné si u firmy pořídit.
více...
Dražování - historie a současné trendy
28.09.2002, rubrika: Cukrařina
Dražé jsou výrobky většinou drobnějších, oblých tvarů, které se vyrábějí nanášením vrstev cukerných či necukerných roztoků nebo čokoládových polev na rozmanité vložky v různých dražovacích zařízeních.
více...
Fruktóza a její použití v cukrářské výrobě
15.09.2002, rubrika: Cukrařina
Fruktóza je přírodní monosacharid běžně se vyskytující ve zralém a různém množství a proto je označována jako ovocný cukr. Je vhodná k výrobě výrobků pro diabetiky které mohou tito konzumovat v rámci diety určené lékařem.
více...
Upravené ovoce v cukrářských výrobcích
06.09.2002, rubrika: Cukrařina
Ovoce patří v lidské výživě k důležitým složkám zdravé výživy, protože obsahuje velké množství minerálních látek, vitamínů, organických kyselin a dalších látek, které našemu zdraví velice prospívají.
více...
|
Dnes je sobota sobota 7. prosince 2024
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |