Reklama |
Cukrařina
Diamant - stabilní partner na cestě do Evropy
02.09.2002, rubrika: Cukrařina
Diamant - to nejsou jen vzácné a drahé kameny, ale i vysoce kvalitní a cenově dostupné suroviny pro pekárenskou a cukrárenskou výrobu. Firma Diamant GmbH má dlouhou tradici a takřka příkladný vývoj tzv. self - made - manu.
více...
Totální nasazení peciválů
07.08.2002, rubrika: Cukrařina
Kolonky nezaměstnanosti v posledních letech ne a ne zeštíhlit v objemu svých záporných údajů. Absolventi středních škol prý nemohou najít pracovní uplatnění - zde by bylo na místě u mnohých slovo "nechtějí"-prý by se pro ně měla vytvořit umělá práce
více...
Jakost a zdravotní nezávadnost cukrářských výrobků v historických souvislostech
01.08.2002, rubrika: Cukrařina
Jistě si uvědomujeme, že od nepaměti strava a později potravinářské výrobky musely splňovat zásadní požadavek, aby člověku neškodily. Pokud historické záznamy uvědějí vznik a vývoj sladkostí
více...
CUKRÁRNA - potenciální možnost zárodku kriminality
22.07.2002, rubrika: Cukrařina
Prvním gastronomických zařízením se kterým člověk přijde již v ranném věku do styku, je obvykle cukrárna.
Kolem metru vysoký človíček, mnohdy s námahou udržující stabilitu chůze, řízen svými chuťovými pudy, je upoután barevností zákusků více...
Kdo byl prvním cukrářem?
21.07.2002, rubrika: Cukrařina
Zdálo by se velice pravděpodobné, že jména vynálezců sladkostí jsou dávno zapomenuta, ale není tomu tak. Tito vynálezci si pojistili nesmrtelnost delikátním způsobem, který nutí dámy vyslovovat jejich jména,
více...
Čokoholici žili už před 2.600 lety
18.07.2002, rubrika: Cukrařina
Čokoláda je vášeň, která lidstvo ovládá již 2.600 let. Podle amerických vědců, kteří zkoumali ve Střední Americe mayskou keramiku, sahá historie čokolády o jedno tisíciletí dál, než se původně myslelo.
více...
Proč cukráři používali do svých výrobků ovoce
26.06.2002, rubrika: Cukrařina
Mistři cukráři v dobách svého rozmachu a to již ve druhé polovině minulého století a do roku 1939 se považovali také trochu za léčitele.
více...
Od malovaných obrázků k jedlým obrazům
18.06.2002, rubrika: Cukrařina
Asi před třemi roky italská firma MODECOR začala prodávat ke zdobení horních povrchů dortů nesladké oplatky s různými výjevy na nich namalovanými potravinářskými barvami a s různými cukrovými i plastovými figurálními i nefigurálními doplňky
více...
Výživové a nutriční hodnoty
11.06.2002, rubrika: Cukrařina
- JEMNÉHO CUKRÁŘSKÉHO A PEKAŘSKÉHO PEČIVA - V součastné době se zájem o výživu a spotřebu potravin stává významným nástrojem aktivní péče o udržení zdraví a účinnou složkou prevence chorob masového výskytu.
více...
Podlaha v cukrárně
30.05.2002, rubrika: Cukrařina
Všechno souvisí se vším a tak i podlaha v odbytovém prostoru a v zázemí cukrárny ovlivňuje naše podnikání. V dobrémnebo ve zlém - podle toho, zda jsme při její realizaci vzali do úvahy všechna důležitá hlediska.
více...
|
Dnes je středa středa 9. října 2024
svátek slaví Štefan a Sára, zítra Marina Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |