Cukrář.cz

Reklama



Cukrařina


Krém do laskonek Krém do laskonek 22.05.2013, rubrika: Cukrařina Cukr s olejem roztavíme na karamel světle hnědé barvy => do roztaveného cukru nasypeme jádroviny a necháme za stálého míchání ještě trošku propražit => ihned vylijeme na pomaštěný plech a necháme úplně vychladnout. více...


Švédský perník Švédský perník 17.05.2013, rubrika: Cukrařina Jednou z nejdůležitějších surovin při výrobě perníkového zboží je mouka. Tak například mouka, která se zdá na první pohled pěkná, i po chemickém rozboru uznána za prvotřídní, má pro odborníka, který ji zpracuje, velkou chybu. více...


Zmrzlinové a cukrářské kurzy v nabídce společnosti CESK a.s. Zmrzlinové a cukrářské kurzy v nabídce společnosti CESK a.s. 13.05.2013, rubrika: Cukrařina Dezertové kurzy mají podstatovou náplň v moderních výrobcích, mající účel v rychlém, efektním a zároveň i efektivním zhotovení s přihlédnutím k úspoře času a energie vynaložené na jejich zhotovení. více...


Velikonoční beránek Velikonoční beránek 29.03.2013, rubrika: Cukrařina Velikonoční beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoční cukrářské přípravy.
I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránčí dekoraci.
My se dneska seznámíme s německou recepturou.
více...


Čím vylepšíme cukrářský výrobek? Čím vylepšíme cukrářský výrobek? 23.03.2013, rubrika: Cukrařina Někdy se dostáváme do problému, že šlehačka nechce držet požadovaný tvar, ztužovač není zrovna po ruce, a výrobek musí být stůj co stůj hotov. Na tento problém nám postačí pouhý želírovací cukr. více...


Proč končí cukrárny? Proč končí cukrárny? 22.03.2013, rubrika: Cukrařina Základní vybavení, a jen nakoupení všech potřebných surovin, vytríny, lednice, mrazáky, kávovary, šlehací hnětací stroje, konvektomat, nerezové stoly a spousty drobných nesmyslů a jste v tom minimálně za milion. více...


Rozdíl mezi marokánkou a florentýnkou Rozdíl mezi marokánkou a florentýnkou 20.03.2013, rubrika: Cukrařina Byť mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh cukrářské poživatiny. Nezbytností při výrobě je správný obsad medu, který zajišťuje jejich příjemnou chuť na jazyku a tažnost.
více...


Když nás smetana zlobí Když nás smetana zlobí 18.03.2013, rubrika: Cukrařina Mnohý cukrář zajisté přišel do rozpaků, když mu zkyslo větší množství smetany a nedalo se přesně zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá někdy v počátečním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit. více...


Umělé sladidlo aspartam Umělé sladidlo aspartam 03.03.2013, rubrika: Cukrařina Evropská vědecká studie rozdmýchala letitou debatu, zda masově užívané umělé sladidlo aspartam vyvolává rakovinu. Jde totiž o jednu z nejvíce diskutovaných látek, které se kdy přidávaly do nápojů a potravin. více...


Učební obor cukrář?  - Proč ??! Učební obor cukrář? - Proč ??! 26.02.2013, rubrika: Cukrařina Občas se jezdím podívat do školy kde jsem se vyučil. Z 99% učení nikoho nezajímá, učni (pokud jim tak budem říkat) si hrajou s mobilama a čekaj až si budou moc jít dát cigárko. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25     
další >>

Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.