Cukrář.cz

Reklama



Rozdíl mezi marokánkou a florentýnkou

20.03.2013 | Autor: Tonti a Veverka | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Byť mezi maronkánkami je vizuální příbuznost, jedná se o jiný druh cukrářské poživatiny. Marokánky a florentinky jsou nejenom chutným, ale i vítaným zbožím mnoha cukráren, Nezbytností při výrobě je správný obsad medu, který zajišťuje jejich příjemnou chuť na jazyku a tažnost. 

FLORENTINKY

 Suroviny 
 300 g cukru
 100 g medu
 125 g smetany
 150 g másla
 200 g pomerančové kůry
 300 g mandlí (loupané - plátkové)


 Postup
 Cukr, med a smetanu vaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno  nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na  silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
Pečeme - sušíme do zlatova při 180 °C.

MAROKÁNKY

Suroviny

* 300 ml smetany ke šlehání
* 150 g změklého másla
* 80 g medu
* 300 g sekaných loupaných mandlí
* 370 g sušného sekaného ovoce
* 100 g rozinek (větší překrájejte)
* 230 g hladké mouky
* 250 g krupicového cukru

Postup

Vše dáme do jednoho hrnce, dobře promícháme až do varu a poté p odstavíme. Po vychladnutí děláme lžičkou malé hromádky, které lžičkou trochu uplácáme na /plech/pečící papír a pečeme  pomalu až do zlatova. Po zchladnutí lijeme marokánky čokoládou. V rámci možností je vhodné jejich delší uležení.


Dnes je středa středa 9. října 2024
svátek slaví Štefan a Sára, zítra Marina

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.