Cukrář.cz

Reklama



Zmrzlinové a cukrářské kurzy v nabídce společnosti CESK a.s.

fiogf49gjkf0d

Společnost CESK a.s. je pevným střebodem v oblasti technologií pro gastronomické provozy typu cukráren, restaurací, hotelů, barů apod. v České republice. Firma je, mimo nepřebernou  řadu  gastro techniky, proslulá příznivcům zmrzliny svým generálním zastoupením italských strojů Frigomat na točenou zmrzlinu, a to doslovně velkou modifikační množinou výrobníků této populární lahodné pochutiny, třímající v současné době žezlo zákaznického zájmu.



Zrod společnosti CESK a.s. je datován rokem 1992 a přes dvě působiště v prostoru jihomoravské metropole,  zbudovala na počátku tohoto roku prostorově a funkčně účelovou velkokapacitní halu odpovídající významu a potřebám společnosti s přihlédnutím k požadavkům trendu současna. Moderně designový prostor tohoto komplexu se nachází v Brně - Maloměřicích, na ulici Jarní 44i.
Vše pod palcem působnosti a zároveň i odpovědnosti má ředitel společnosti Michal Černý (na obrázku nahoře), jenž dokázal zbudovat na zelené louce firmu, která od kompletního restauračního vybavení a servisu podniků restauračního a cukrárenského typu, poskytuje rovněž evidenční systémy, výrobky nápojové techniky a má svou významnou působnost v oblasti zařízení pro výrobu kávy. CESK a.s. je rovněž držitel licence na výrobu kávy San Remo a v nástavbě své působnosti i  generálním zastupitelem nápojové techniky SIPP. Takto řečeno se týká pouze v náznakovém nástinu víceronásobní působnosti uvedené společnosti.

Při příležitosti čtvrtiny roku činnosti na novém působišti, jsme se zeptali ředitele společnosti Michala Černého (obr. viz. nahořena dílčí poznatky zbrusu nového provozu, který se svěřuje se svými poznatky:

Naše představy měly určitý objem, jehož rozměr a realizační předpoklady  byly brzděny dosavadní poznatkovou realitou. Ovšem uplynulý čtvrt rok všechnu naši opatrnou úvahu předčil. Zařadili jsme, kromě dalších aktivit, cukrářské a zmrzlinářské vzdělávání prostřednictvím kurzů na dané téma, včetně technických zařízení, které si již získaly věhlas jak z kompletních česky hovořících oblastí, tak i ze Slovenska. Kapacita výukového prostoru byla pokaždé zaplněná do posledního místa.
Struktura samotného kurzu byla složena na rozdílná témata probíhající v určitých etapách v odlišném časovém sledu. Pro ilustraci lze uvést program posledního kurzu, který si mohli účastníci vybrat dle svého vkusu v příslušnou dobu.

Dopoledne   - výuka o točené zmrzlině
Poledne       - program na téma výroby kopečkové zmrzliny
Odpoledne   - předvádění zhotovení restauračních moučníků

V oblasti zmrzliny spolupracujeme se standardními partnery etablovanými již řadu roků na českém trhu, kdy v letošním roce k nim přibude další značka, který se představuje pod názvem GELATOP z Německa. Z uvedeného tak vyplývá, že existuje v této oblasti možnost zisku různorodosti nabídek v širokém poznatkovém spektru.
Dezertové kurzy mají podstatovou náplň v moderních výrobcích, mající  účel v rychlém, efektním a zároveň i efektivním zhotovení s přihlédnutím k úspoře času a energie vynaložené na jejich zhotovení. Ve zmíněné oblasti efektivity právě tyto druhy kurzu skýtají i velmi důležitou složku výroby, kterou je eliminování ztrát při zhotovování cukrářských produktů a ekonomika výrobního procesu. To prozatím k začátku kurzů, jejichž náplň a objem se bude řídit progresí nových poznatkově vývojových technologií a surovin na trhu.

A v této souvislosti je potřeba našim čtenářům sdělit nejen velmi důležitou, ale i populární zprávu, že společnost CESK a.s. v Brně je připravena provádět zmrzlinářské kurzy s italskou GPS, kdy tento název značí  iniciály názvu sousloví Gelato Profesional School, znamenající v překladu Zmrzlinovou profesionální školu. Jedná se o zmrzlinovou akademii, jak sami udílí této zmrzlinářské instituci významový pojem sami Italové.
Italská škola GPS používá strojní technologie společnosti FRIGOMAT a svůj výukový program má – prozatím – ukotven v devíti školách a to rovnou na čtyřech kontinentech. V Evropě,  Spojených státech amerických, Číně a Austrálii. Již z geografické působnosti italské zmrzlinové akademie vyplývá, že na takovémto zeměpisném rozměru by nemělo šanci se uchytit něco, co by bylo jen napodobeninou už dříve vyzkoumané dokonalosti a zmrzlinové působnosti á la Itália, jíž lze bez rozpaků nazvat skutečným uměleckým slohem.
Počátek tajemství osobité kvality má vstupní bránu v technologii přípravy prostřednictvím vodní lázně, kdy se tato procedura vyznačuje specifickou zátěžovou působností.
Pro zájmce o zmrzlinářskou výuku je kurz nasměrován tak, že dochází k detailnímu seznámení se zmrzlinářským strojem, jeho možnostmi v tématu technického a technologického zpracování zmrzliny. Speciální kapitolou jsou zmrzlinářské receptury.
Přítomnost italské GPS akademie na výsostném území společnosti CESK a.s. v Brně – Maloměřicích, je tak dalším průlomovým výukovým počinem v osvětě zmrzlinářské kultury v České republice.

 

Tolik v letmé zmínce ukázka jednoho druhu možností vlastního profesního vzdělávání, ke kterému se taktéž přiřadí kurzy klasické cukrařiny a rovněž i nauka pekařského oboru. To ale z daleka není vše, protože progresivní CESK a.a. má již  v plánu další segment naukového programu, který se bude týkat míchaných koktejlů.
O termínu kurzů tohoto, jakož i dalších výukových akcí, budete informováni prostřednictvím našeho média.

 



Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.