Cukrář.cz

Reklama



SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4.

fiogf49gjkf0d

Výroba cukrárenských produktů má mnoho podobenství. S jedním z nich jsme se seznámili v minulém vydání tematického reportážního souboru pojednávajícím o italském veletrhu v Rimini SIGEP. Dnes si dovolujeme našim čtenářům nabídnout jeho další výraznou vizi, kterou v sobě ukrývá čokoláda, kdy každý cukrářský umělec prostřednictvím této suroviny jí může vdechnout život dle své představy, kdy o konečné vizáži ztvárnění rozhoduje výtvarníkova představa záměru, fantazie a rukodělná zručnost.

 
 

Portrétová cukrářská tvorba je jednou z nejnáročnějších výtvarně-cukrářských disciplín. To z toho důvodu, že pokud se tvůrce rozhodne pro některou známou tvář, viz. v tomto případě celosvětově proslulý operní pěvec Luciano Pavarotti, je nezbytné být vybaven smyslem pro kompoziční detail, protože pokud by uhnul o nepatrný kousek od výrazové linie, tak se mu záměr přemění v pouhý paskvil a sklidil by  posměch. Proto, kdo si z cukrářů troufne na portrétový záměr a umí jej v plné autencitině zvládnout, náleží mu oslovení pan umělec s velkým Pé.

 
 

Tato přepestrá výstava cukrářského umu, tentokrát na téma historie kinematografie, která byla rozdělana do mládežnické a dospělé kategorie, je jedním ze čtyřlístků vizuálního štěstí přítomném v širokém trávníku italského cukrářského SIGEPU v roce 2015.
Zdaleka to nebyla jediná soutěž, kterou riminská fiera při pořádání 39. ročníku cukrářského festivalu nabízela. Téměř každá hala měla podobný výtvarný projev, který spadal do jednotlivých výstavních sekcí např. zmrzlinová, pekařská, cukrářská, baristická, či pizza soutěž a nebo seminář. Bylo zde mnoho věcí ke spatření, prostě italský SIGEP v Rimini.
(Z nedostatku jiné možnosti, žádáme Johnyho o zaslání svého mailu).

 - pokračování -   

 



Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.