Reklama |
SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4.Výroba cukrárenských produktů má mnoho podobenství. S jedním z nich jsme se seznámili v minulém vydání tematického reportážního souboru pojednávajícím o italském veletrhu v Rimini SIGEP. Dnes si dovolujeme našim čtenářům nabídnout jeho další výraznou vizi, kterou v sobě ukrývá čokoláda, kdy každý cukrářský umělec prostřednictvím této suroviny jí může vdechnout život dle své představy, kdy o konečné vizáži ztvárnění rozhoduje výtvarníkova představa záměru, fantazie a rukodělná zručnost. Portrétová cukrářská tvorba je jednou z nejnáročnějších výtvarně-cukrářských disciplín. To z toho důvodu, že pokud se tvůrce rozhodne pro některou známou tvář, viz. v tomto případě celosvětově proslulý operní pěvec Luciano Pavarotti, je nezbytné být vybaven smyslem pro kompoziční detail, protože pokud by uhnul o nepatrný kousek od výrazové linie, tak se mu záměr přemění v pouhý paskvil a sklidil by posměch. Proto, kdo si z cukrářů troufne na portrétový záměr a umí jej v plné autencitině zvládnout, náleží mu oslovení pan umělec s velkým Pé. Tato přepestrá výstava cukrářského umu, tentokrát na téma historie kinematografie, která byla rozdělana do mládežnické a dospělé kategorie, je jedním ze čtyřlístků vizuálního štěstí přítomném v širokém trávníku italského cukrářského SIGEPU v roce 2015.
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! 21.05.2014 Sladké opojení aneb každý jsme nějaký /- 3. [další články autora]
Příbuzné články...
16.02.2022 Sigep opět žíje …!03.12.2021 Veletrh SIGEP - Rimini 20.09.2021 HostMilano 2021 15.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/-2. 13.09.2021 Elektronické GELATO WORLD MASTERS 2021/ -1. [další příbuzné články] |
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |