�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP - ...když se cukráø stává mágem ... /- 4.

Autor: Jiøí V. Øezáè
Datum vyd�n�: 28.01.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3018

Cukráøský umìlec prostøednictvím suroviny mùže výrobku vdechnout život dle své pøedstavy, kdy o koneèné vizáži ztvárnìní rozhoduje výtvarníkova pøedstava zámìru, fantazie a rukodìlná zruènost.

fiogf49gjkf0d

Výroba cukrárenských produktù má mnoho podobenství. S jedním z nich jsme se seznámili v minulém vydání tematického reportážního souboru pojednávajícím o italském veletrhu v Rimini SIGEP. Dnes si dovolujeme našim ètenáøùm nabídnout jeho další výraznou vizi, kterou v sobì ukrývá èokoláda, kdy každý cukráøský umìlec prostøednictvím této suroviny jí mùže vdechnout život dle své pøedstavy, kdy o koneèné vizáži ztvárnìní rozhoduje výtvarníkova pøedstava zámìru, fantazie a rukodìlná zruènost.

 
 

Portrétová cukráøská tvorba je jednou z nejnároènìjších výtvarnì-cukráøských disciplín. To z toho dùvodu, že pokud se tvùrce rozhodne pro nìkterou známou tváø, viz. v tomto pøípadì celosvìtovì proslulý operní pìvec Luciano Pavarotti, je nezbytné být vybaven smyslem pro kompozièní detail, protože pokud by uhnul o nepatrný kousek od výrazové linie, tak se mu zámìr pøemìní v pouhý paskvil a sklidil by  posmìch. Proto, kdo si z cukráøù troufne na portrétový zámìr a umí jej v plné autencitinì zvládnout, náleží mu oslovení pan umìlec s velkým Pé.

 
 

Tato pøepestrá výstava cukráøského umu, tentokrát na téma historie kinematografie, která byla rozdìlana do mládežnické a dospìlé kategorie, je jedním ze ètyølístkù vizuálního štìstí pøítomném v širokém trávníku italského cukráøského SIGEPU v roce 2015.
Zdaleka to nebyla jediná soutìž, kterou riminská fiera pøi poøádání 39. roèníku cukráøského festivalu nabízela. Témìø každá hala mìla podobný výtvarný projev, který spadal do jednotlivých výstavních sekcí napø. zmrzlinová, pekaøská, cukráøská, baristická, èi pizza soutìž a nebo semináø. Bylo zde mnoho vìcí ke spatøení, prostì italský SIGEP v Rimini.
(Z nedostatku jiné možnosti, žádáme Johnyho o zaslání svého mailu).

 - pokraèování -   

 


Vytisknuto dne 18.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku