Cukrář.cz

Reklama



Cukrářský um po italsku

08.11.2013 | Autor: J.Ř. z V. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Cukrářské umění ve smyslu jeho potravinářského využití má oproti výtvarnému umu tvořeného z nepoživatelného materiálu tu výhodu, že se lehčeji a rychleji vytváří, je možné jej konzumovat a je levnější. U cukrářského umu lze využít velmi ošidného a zákeřně nebezpečného, ale mnohdy ovlivňujícího lidského smyslu, který se nazývá chuť. 
Jeho nevýhodou je skutečnost, že se vyznačuje jepičím životem, kdy bývá v protikladu s výrobkem rovněž z umělecké branže, ale z trvanlivého podkladu, vesměs určen pro jedno použití.
Nicméně cukrářský obor, v jeho výtvarném pojetí, bývá velmi žádaný pro různé slavnostní příležitosti a je dominantou různých kulinářských soutěží.
Přesvědčuje nás o tom pohled na tvorbu mladých cukrářských umělců z Itálie.

 

  

  

  

  

  

  

  

  


Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.