�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Cukrsk um po italsku

Autor: J.. z V.
Datum vyd�n�: 08.11.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1900

U cukrskho umu lze vyut velmi oidnho a zken nebezpenho, ale mnohdy ovlivujcho lidskho smyslu, kter se nazv chu. A je navc levnj. Ukzka je z tvorby mladch italskch cukr.

fiogf49gjkf0d

Cukrsk umn ve smyslu jeho potravinskho vyuit m oproti vtvarnmu umu tvoenho z nepoivatelnho materilu tu vhodu, e se leheji a rychleji vytv, je mon jej konzumovat a je levnj. U cukrskho umu lze vyut velmi oidnho a zken nebezpenho, ale mnohdy ovlivujcho lidskho smyslu, kter se nazv chu. 
Jeho nevhodou je skutenost, e se vyznauje jepim ivotem, kdy bv v protikladu s vrobkem rovn z umleck brane, ale z trvanlivho podkladu, vesms uren pro jedno pouit.
Nicmn cukrsk obor, v jeho vtvarnm pojet, bv velmi dan pro rzn slavnostn pleitosti a je dominantou rznch kulinskch sout.
Pesvduje ns o tom pohled na tvorbu mladch cukrskch umlc z Itlie.

 

  

  

  

  

  

  

  

  


Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku