Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Cukrářský um po italsku

Autor: J.Ř. z V.
Datum vydání: 8.11.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1900

U cukrářského umu lze využít velmi ošidného a zákeřně nebezpečného, ale mnohdy ovlivňujícího lidského smyslu, který se nazývá chuť. A je navíc levnější. Ukázka je z tvorby mladých italských cukrářů.

fiogf49gjkf0d

Cukrářské umění ve smyslu jeho potravinářského využití má oproti výtvarnému umu tvořeného z nepoživatelného materiálu tu výhodu, že se lehčeji a rychleji vytváří, je možné jej konzumovat a je levnější. U cukrářského umu lze využít velmi ošidného a zákeřně nebezpečného, ale mnohdy ovlivňujícího lidského smyslu, který se nazývá chuť. 
Jeho nevýhodou je skutečnost, že se vyznačuje jepičím životem, kdy bývá v protikladu s výrobkem rovněž z umělecké branže, ale z trvanlivého podkladu, vesměs určen pro jedno použití.
Nicméně cukrářský obor, v jeho výtvarném pojetí, bývá velmi žádaný pro různé slavnostní příležitosti a je dominantou různých kulinářských soutěží.
Přesvědčuje nás o tom pohled na tvorbu mladých cukrářských umělců z Itálie.

 

  

  

  

  

  

  

  

  


Vytisknuto dne 6.12.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku