Reklama |
Koláč z kávy a mrkve
Ingredience: Postup: Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobě pak našlehejte vejce a přidejte k nim kávu, hotovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem. Lžící nebo vařechou nakonec vmíchejte ořechy a rozinky. Příprava polevy: V míse smíchejte 2 šálky moučkového cukru s tvarohem, tuto směs pak vložte do mikrovlné trouby na 1 minutu. Tvaroh se tím zjemní a spojí se s cukrem. Přidejte vanilku a mixérem vmíchejte zbylé 2 šálky cukru. Po upečení nechejte koláč nejméně 10 minut prochladnout a potřete polevou. Moučník z kávy a dýně Ingredience: 2 malé espressa, 3 šálky rozmixované dýně (pyré), plechovka kondenzovaného mléka, 4 vejce, 1 šálek cukru, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého nového koření, 1 lžička jemně mleté kávy Postup: Žloutky oddělíme od bílků, žloutky našleháme a přidáme k nim dýňové pyré, kondenzované mléko, cukr, kávu a koření. Přidáme sníh z bílků a jemně promícháme. Upečeme ve formě na vdolky, prvních 15 minut v troubě vyhřáté na vysokou teplotu, poté teplotu snížíme a dopékáme přibližně 40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je moučník propečený.
Příbuzné články...
13.07.2020 Zkuste kávu takto25.11.2013 Začínejte až druhým šálkem 12.10.2011 NESCAFÉ POTVRZUJE ROLI HLAVNÍHO INOVÁTORA V KATEGORII KÁVY 27.01.2011 Není káva jako káva 11.01.2010 Příprava turecké kávy [další příbuzné články] |
Dnes je pátek pátek 4. října 2024
svátek slaví František, zítra Eliška Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |