Reklama |
Archiv zpráv
HOGAKA - 50 roků - Karlsruhe
24.02.2005, rubrika: Akce a soutěže
Odborný veletrh v německém Karlsruhe má ve svém názvu zašifrován japonsky znějící název, jehož zkratky avšak prozaicky vyjadřují výstavní témata, kterými byly hotelnictví, gastronomie, catering.
více...
Odešla cukrářská legenda – Josef Štafl z Olomouce
24.02.2005, rubrika: Osobnosti
Ve středu 16. února učinil osud závěrečnou tečku v životní dráze cukrářské hanácké legendy pana Josefa Štafla, jemuž neobyčejnou přízní osudu v podobě mimořádného zdraví bylo dopřáno vychutnávat život více než 95 roků.
více...
Cukrářská role v kuchařském týmu
22.02.2005, rubrika: Cukrařina
Cukrářské soutěže mají mnohočetné zastoupení jak na tuzemských, tak i zahraničních kolbištích, a to v působení tzv. hotelové či umělecké cukrařiny, pokud zůstaneme pouze u základního rozlišení.
více...
Hogaka – kulinářská soutěž v Karlsruhe
18.02.2005, rubrika: Akce a soutěže
CULINERY NESTLÉ TEAM se zúčastnil mezinárodní kulinářské soutěže v německém Karlsruhe, ze které si odváží stříbrný pohár. Novickou týmu byla cukrářka Věra Kocincová z hotelu Pálffy v Praze, která svůj soutěžní debut dekorovala stříbrnou medailí.
více...
Valentýn, to lásky den
12.02.2005, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čas lásky a citů doba
on čeká na ni s kyticí, na setkání těší se oba v den citu lásky světící. více...
HACCP od května i pro prodejce již pod sankcí !!!
11.02.2005, rubrika: Hygiena
Státní zemědělská a potravinářská inspekce upozorňuje: také obchody budou muset mít zaveden Systém kritických bodů.
více...
Pekárna propustí všechny zaměstnance
10.02.2005, rubrika: Business
Hodonínská pekárna, člen skupiny Delta, postupně utlumuje činnost a do konce června propustí všech šest desítek zaměstnanců. Tamní provoz je podle názoru vedení nerentabilní a výroba se přestěhuje do Brna a Uherského Brodu.
více...
Fotodokumentace ze SIGEPU 2005
08.02.2005, rubrika: Akce a soutěže
V přímořské letovisku Rimini v Itálii, vyhledávaném v letní sezóně turisty kvůli písečným plážím, si již na počátku roku dali dostaveníčko milovníci sladkostí při příležitosti 26. ročníku cukrářského veletrhu SIGEP.
více...
Cukrářské kurzy v zahraničí
07.02.2005, rubrika: Cukrařina
Musím předeslat, že v zahraničí nejde o rekvalifikaci, ale o velmi seriózní a drahou záležitost, kdy je obvyklé investovat nemalé částky a mnoho času do vzdělání, v tomto případě cukrářského.
více...
Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo
04.02.2005, rubrika: Suroviny
Jednou z nejdůležitějších přísad, která se používá k výrobě pečiva a zvláště tzv. jemného pečiva, je cukr. Cukr můžeme přidávat v různé formě a to: řepní (sacharózu), hroznový (glukózu), sladový (maltósu).
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |