Reklama |
Archiv zpráv
Dort Pišingr
21.01.2010, rubrika: Recepty
Máslo vyšleháme do pěny a vmícháme moučkový cukr. Přidáváme vejce v odstupu jedné minuty jedno po druhém za stálého míchání. Čokoládu zahříváme ve vodní lázni po malých kouskách a potom vložíme do krému.
více...
Profitirols po italsku
19.01.2010, rubrika: Recepty
Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě. Poté teplotu zredukujeme na 160 °C ( plyn na 3. stupeň) a pečeme dalších 25 minut, až jsou větrníky zlatohnědé. Ty pak vyjmeme z trouby a odstraníme ze středu měkký zbytek těsta.
více...
Sacharin proti cukru
14.01.2010, rubrika: Suroviny
Co je vlastně cukr a co sacharin? Cukr je svým složením uhlohydrát, je ze všech potravin nejčistší a neobsahuje vodu. Ve srovnání s ostatními potravinami, ať již tuky nebo bílkovinami, je mnohem rychleji a snáze stravitelný
více...
Kokosová pěna s karamelem
13.01.2010, rubrika: Cukrařina
Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny a dáme vychladit. Smetanu mírně našleháme (musí zůstat tekutá) a zamícháme 2/3 karamelového toppingu Nestlé. Pěnu můžeme také připravit do pohárů nebo porcelánových misek.
více...
Dýňové muffiny
12.01.2010, rubrika: Recepty
Těsto vložíme buď na dobře vymazaný plech pro pečení muffin nebo vložíme do speciálních muffinových papírových forem. Vložíme do trouby na střední etáž a pečeme při teplotě 190 °C ca 25 – 30 minut.
více...
Příprava turecké kávy
11.01.2010, rubrika: Káva
Turecká káva se připravuje v tzv. džezvě, což je nádoba kónusové vizáže. Do džezvy se nejprve nalije voda (pozor, nejprve voda!) teprve potom se vsype káva a voda se začne až nyní ohřívat. Ohřev provádíme do vystoupení kávového varu do výše.
více...
Turecké dezerty
08.01.2010, rubrika: Recepty
Sirup z z cukru, medu, skořice, hřebíčku vaříme asi 10 minut. Po uvaření vyjmeme skořici a hřebíčky a ještě horkým sirupem upečenou Baklavu polijeme. A necháme několik hodin odležet.
Před servisem nakrájíme a podáváme, samozřejmě, že s turckou kávou více...
Turecký med
06.01.2010, rubrika: Recepty
Turecký med sestává zhruba z 80 procent cukru. Zahřívá se ve směsi voda a glukózový sirup na 140 °C až do jantarové barvy a tažné podoby. Pokud by se produkt zpracovával při teplotě o 10°C vyšší, začalo by docházet ke karamelizaci.
více...
Novoroční vize kapitána národního týmu
02.01.2010, rubrika: Osobnosti
Dříve než jsem byl osloven zda se nechci stát novým kapitánem, jsem byl rozhodnut, že v národním týmu chci pokračovat, ale vůbec mě nenapadlo, že dostanu příležitost stát se kapitánem. Je to pro mne velká výzva a chci aby tento tým byl úspěšný.
více...
Novoročním úvod manažera národního týmu
01.01.2010, rubrika: Osobnosti
Manažer čerpá poznatky z bohatých zkušeností týmu CNT a jeho příznačná řeholnická oddanost kulinářské profesi, je zárukou v překonávání nástrah a bariér, které specifická práce manažera národního týmu bude obnášet.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 9. září 2024
svátek slaví Daniela, zítra Irma Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |