Reklama |
Turecký medTurecký med sestává zhruba z 80 procent cukru. Zahřívá se ve směsi voda a glukózový sirup na 140 °C až do jantarové barvy a tažné podoby. Pokud by se produkt zpracovával při teplotě o 10°C vyšší, začalo by docházet ke karamelizaci a její příchuti, což by nebylo v tomto případě žádoucí. Spojení vody s glukózovým sirupem usnadňuje rozpouštění cukru a zamezuje především zpětné krystalizaci po zahřátí. To je přednost této vazby ve výrobním procesu, protože jinak by došlo k nadměrnému ztvrdnutí a turecký med by nebyl poživatelný. Jakmile hmota trochu zchladne, ale nachází se stále v tekutém stavu, vmíchá se do ní bílkový sníh z pasterovaných bílků. Tomuto kroku musí předcházet zmíněné zchlazení, protože jinak by hrozilo nebezpečí spálení bílkového sněhu. Bílkový sníh působí v tomto případě jako spojovací prostředek a zajišťuje bílou barvu tureckého medu. Suroviny Variace dalšího použití přísad: ovesné vločky, dýňová jádra, sezamová zrníčka, slunečnicová zrníčka Příprava Návod na zpracování cukru přineseme příště
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 10. října 2024
svátek slaví Marina, zítra Andrej Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |