Reklama |
Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicíPřísadyna recept Banánky se švestkovou náplní a skořicí Ještě potřebujeme:
Na odpalované těsto:
Na posypání:
Na náplň:
příprava1 . Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme na hladké těsto, které se nelepí na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dohladka. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme asi 8 cm dlouhé banánky.
2. Posypeme cukrem a mandlemi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 200 °C 3. Banánky ještě teplé podélně rozřízneme a necháme vychladnout.
4. Na přípravu necháme švestky na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky.
5. V kastrůlku smícháme šťávu s cukrem, skořicovým cukrem a dort-želé a asi 1 minutu vše povaříme. Odstavíme, přidáme švestky a necháme vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.
6. Na spodní díl banánků naneseme náplň, šlehačku a přiklopíme. Banánky uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
zdroj: Dr. Oetker
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou 16.12.2019 Vánoční štola s marcipánem [další příbuzné články] |
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |