Reklama |
Archiv zpráv
Velikonoční chléb
01.04.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Rozpustíme máslo a s cukrem, vejcem, solí, citronovou kůrou, citronátem a rozinkami smísíme s odpočinutou směsí. Vše ušleháme do podoby těsta, které pak necháme znovu odpočinout do doby než zdvojnásobí svůj objem.
více...
Velikonoční šunka zapečená v těstě
31.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěný margarín, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky nakrájenou šunkou.
více...
Velikonoce po polsku
30.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do kastrolu dáme med a sádlo, na mírném ohni rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce utřeme s cukrem do pěny. Do mouky přidáme utřená vejce, med rozpuštěný se sádlem, sodu a rumové aroma. Umícháme těsto a dáme na 12 hodin do ledničky
více...
Velikonoční oko
29.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky.
více...
Pastovitá glukóza
26.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme
více...
Pracujeme se špaldovou moukou
21.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pšenice špalda je potenciálním zdrojem nových potravinářských produktů s vysokým obsahem vlákniny. Vyrábějí se z ní základy nebo přídavky do těstovin, tvoří přísadu müsli i vánočního pečiva, zrna špaldy se dále zpracovávají na kroupy, krupici či vloč
více...
Jahodový dort
19.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jahodový (rovněž ovocný) dort je možné provádět na vícero způsobů. Závěrečný výrobní úkon se provádí kompletním zalitím agrem nebo se nechá horní část ovoce vyčnívat, což způsobuje zajímavý estetický efekt
více...
Hruškový řez
17.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jednu část
vložíme do plechu (20 cm x 30 cm) s okrajem a naneseme dvě třetiny náplně. Přiložíme druhý plát a zatřeme zbylou náplní. Po vychlazení dohotovíme povrch polevou a po ztuhnutí krájíme na požadované kusy. více...
Smetanový řez s meruňkami
14.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Lahodný a osvěžující moučník, který nadchne svojí lehkostí ať už v kombinaci s meruňkami či s jakýmkoli jiným ovocem. Spotřebitele zaujme na pohled a nenáročnou přípravou, která si získá přízeň výrobců.
více...
Šlehačka
12.03.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sprejovou šlehačka z obchodu v běžných regálech, napovídá, že směs musí být velmi „vhodně“ ošetřena pro tento způsob skladování. Je použitelná kdykoliv i kdekoliv. Možnost její operativnosti je dorovnána rčením, něco za něco.
více...
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |