Reklama |
Archiv zpráv
Výroba marcipánu
29.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V obou receptech je nutno mít loupané mandle co nejjemněji umleté, v komerčních zařizeních se lisují mezi válci, čím jemněji mleté, tim je vysledek lepší.
více...
Mandle - výroba marcipánu
27.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vedle skutečného marcipánu s vysokým obsahem mandlí se můžeme v obchodech setkat také s výrobky, které sice jsou označeny jako marcipán, ale mnoho společného s ním nemají.
více...
Výklad a vitrína musí být osvětleny
25.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Když jsou dlouhé večery , tak se osvětlení obchodů a výkladů jeví velice akutní. Čím by byl pro nás výklad sebelépe a pečlivěji i vkusněji upravený, když by nepřitahoval za večera kolemjdoucí nápadným osvětlením.
více...
Komu přísluší prvenství v cukrařině
24.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tito vynálezci si pojistili nesmrtelnost způsobem, který nutí dámy vyslovovat jejich jména, i když nevědí, že při požádavku sladké laskominy, oživují v cukrárně právě jména těch, kteří byli při zrodu dotyčného výrobku .
více...
Dortové jedlé obrázky
22.08.2015, rubrika: Cukrařina
Vlastně úplně na počátku toho všeho byl Walt Disney se svými kreslenými filmy a figurkami, které získaly takovou popularitu a oblibu, že jejich komerční využití muselo přijít. Na ně navázali cukráři a nejen ti.
více...
Dortová historie
20.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Později, když se tajemství výroby lineckých dortů stalo všeobecně známé, rozšířila se jejich výroba i u jiných cukrářů po celém Rakousku a potom přišla i do jiných zemí. Za svůj vynález získal Vogl veliké uznání i u druhých cukrářů.
více...
Káva - rozpustné kousky
18.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Síla kávy a rozpustných tuhých částic má vzájemnou vazbu (i když stupeň pražení ovlivňuje sílu též), avšak ve všeobecném smyslu bude mít silnější káva vyšší procento rozpustných částic, zatímco slabší káva jich bude mít úměrně méně.
více...
Tvarohový dort s rybízem
15.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na placku rozetřeme krém a necháme ho asi tři hodiny v chladnu. Rybíz až na několik větviček otrháme a poklademe jím krém. Dortovou želatinu smícháme s hroznovou šťávou a postupujeme podle návodu. Pak jí přelijme rybíz.
více...
Větrník
13.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ihned po vyndání je vodorovně prořízneme a necháme vychladnout. Solamyl rozmícháme dohladka se 2 lžícemi višňově šťávy. Kompot dáme vařit, vmícháme solamyl, necháme přejít varem, odstavíme a dáme vychladnout.
více...
Gumpasta
11.08.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Gumpasta je hmota, z které se tvarují kvety a další dekoračn íozdoby. Gumpastu lze vzdáleně přirovnat k marcipánu, s tím, že gumpasta se skladá, mimo jiné, z práškové gumy. Je na práci vhodněší než marcipán, záporem je, že se dříve láme.
více...
|
Dnes je sobota sobota 7. prosince 2024
svátek slaví Ambrož a Benjamín, zítra Květoslava Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |