Reklama
|
Archiv zpráv
Medovina
06.05.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ve 100 litrech vody (dávku volíme podle vlastních kvantitativních požadavků ) rozpustíme odvážené množství medu (podle volby procenta alkoholu) a pak roztok zahříváme.
více...
Co se skrývá pod slovem pumpernikl?
02.05.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Národní chléb z Osnabrücku se vyráběl ze žitného šrotu, někdy s příměsí otrub, oslazený práškovým cukrem nebo glukózou. Pekl se při mírné teplotě 12 - 14 hodin, kdy pec byla na několik hodin pečlivě zazděna, aby neunikala pára.
více...
Suchý led
29.04.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jedná se o tuhý kysličník uhličitý, který se stále vypařuje, aniž taje. Suchý led se vypařuje na útraty tepla přechovávaných potravin, které se tím drží na potřebných nízkých teplotách.
více...
Ochutnávač čokolády
24.04.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Nemám pocit, že bych musel sníst všechnu čokoládu, kterou vidím," poplácává si hrdě placaté bříško, aby ukázal, že není žádný žrout - při vzpomínce na hebkou tmavou čokoládu se šálkem silné kávy nebo sklenicí brandy se ale labužnicky zasní.
více...
Zmrzlina / - 3.
22.04.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tlustá vrstva jinovatky na stěnách mrazicích skříni není znakem mimořádně nízké teploty, ale pravého opaku. Chladicí výkon se tak zhoršuje a v důsledku toho stoupají náklady na energii.
více...
Zmrzlina / -2.
20.04.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Při následující pasterizaci se potom v tepelném výměníku krátce zahřeje na teplotu 78 až 80 stupňů Celsia, tím dojde k usmrcení případných mikroorganismů a zárodků či ke snížení jejich počtu na přípustnou míru.
více...
Zmrzlina / - 1.
18.04.2016 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Krémová zmrzlina vyráběná za použití vajec nebo vaječných žloutků. Na litr polotučného mléka přitom připadá nejméně 270 gramů vaječné hmoty z celých vajec nebo 100 gramů žloutků.
více...
|
Dnes je úterý úterý 11. února 2025
svátek slaví Božena, zítra Slavěna
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|