Reklama |
Archiv zpráv
Medovina
06.05.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Ve 100 litrech vody (dávku volíme podle vlastních kvantitativních požadavků ) rozpustíme odvážené množství medu (podle volby procenta alkoholu) a pak roztok zahříváme.
více...
Co se skrývá pod slovem pumpernikl?
02.05.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Národní chléb z Osnabrücku se vyráběl ze žitného šrotu, někdy s příměsí otrub, oslazený práškovým cukrem nebo glukózou. Pekl se při mírné teplotě 12 - 14 hodin, kdy pec byla na několik hodin pečlivě zazděna, aby neunikala pára.
více...
Suchý led
29.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jedná se o tuhý kysličník uhličitý, který se stále vypařuje, aniž taje. Suchý led se vypařuje na útraty tepla přechovávaných potravin, které se tím drží na potřebných nízkých teplotách.
více...
VÝROBNÍKY CHEF (KRÉMY, POLEVY, TĚSTA ATD.)
26.04.2016, rubrika: Akce a soutěže
FRIGOMAT CHEF jsou univerzální stroje určené do gastronomických a cukrářských provozů.
Mají všestranné využití: chladí, vaří, emulgují, pasterizují, samozřejmě i konzervují dle moderních hygienických předpisů. více...
Ochutnávač čokolády
24.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Nemám pocit, že bych musel sníst všechnu čokoládu, kterou vidím," poplácává si hrdě placaté bříško, aby ukázal, že není žádný žrout - při vzpomínce na hebkou tmavou čokoládu se šálkem silné kávy nebo sklenicí brandy se ale labužnicky zasní.
více...
Zmrzlina / - 3.
22.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Tlustá vrstva jinovatky na stěnách mrazicích skříni není znakem mimořádně nízké teploty, ale pravého opaku. Chladicí výkon se tak zhoršuje a v důsledku toho stoupají náklady na energii.
více...
Zmrzlina / -2.
20.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Při následující pasterizaci se potom v tepelném výměníku krátce zahřeje na teplotu 78 až 80 stupňů Celsia, tím dojde k usmrcení případných mikroorganismů a zárodků či ke snížení jejich počtu na přípustnou míru.
více...
Zmrzlina / - 1.
18.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Krémová zmrzlina vyráběná za použití vajec nebo vaječných žloutků. Na litr polotučného mléka přitom připadá nejméně 270 gramů vaječné hmoty z celých vajec nebo 100 gramů žloutků.
více...
Náměty na využití čokoládových polotovarů / -2.
15.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Při použití alternativních surovin není temperování nutné. Vše dobře promícháme. S použitím mikroténové fólie vyválíme na plát o síle cca 10 mm a necháme na rovné podložce dobře ztuhnout .
více...
Náměty na využití čokoládových polotovarů / -1.
13.04.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládové polevy byly aplikovány při výrobě různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků.
více...
|
Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |