Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Kočka  - prý  - byl počátek zmrzliny Kočka - prý - byl počátek zmrzliny 22.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kočky si pomáhaly svými ostrými drápky, a tak při jednom záseku tlapkou se jedné z nich podařilo roztrhnout pytlík se solí, z něhož se začal jeho obsah sypat na led, který se nacházel kolem nádoby s grenadinou. více...


Jádrová trubička Jádrová trubička 19.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajově se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i různými příchutěmi. více...


Vylepšujeme kávu Vylepšujeme kávu 17.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Zvyk přidávat při vaření do konvice s kávou koření, jež zajímavým způsobem ovlivní její chuť, je odedávna rozšířen na Středním Východě i v některých dalších oblastech světa, například v Mexiku více...


Čokoládové pralinky Čokoládové pralinky 14.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Persoone, o němž se mezi cukráři a kuchaři po celé Evropě hovoří jako o Mistru čokolády a vycházející hvězdě na belgickém čokoládovém nebi, se pustil do neobvyklých, a dokonce je možné říct, až odvážných chuťových kombinací více...


Valentýn v roušce covidu Valentýn v roušce covidu 12.2.2021, rubrika: Cukrářská poezie Valentýn toť den lásky,
byť slaven v zimním měsíci,
těžko hladit dívce vlásky,
- když hřeben je covid běsnící – více...


Amaretto hrušky na kokosové pusince Amaretto hrušky na kokosové pusince 10.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Hrušky oloupeme a vložíme do hrnce. Přidáme vodu tak, aby byly hrušky ponořené. Přidáme i ostatní ingredience – Amaretto, hnědý cukr, skořici, badyán a hřebíček. Hrušky uvaříme do změknutí, tzn. cca 10-15 minut, podle tvrdosti hrušek. více...


Mačokoláda od Mixitu Mačokoláda od Mixitu 8.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy „Úspěch müsli mixu doktora Mačatého nás přivedl k Mačokoládě. Když jde na zeleno obarvit mléko, proč by nešla čokoláda? A výsledek je nejen chutný, ale k tomu i skvěle vypadá, více...


Pečeme s fruktózou Pečeme s fruktózou 4.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Fruktóza je přírodní monosacharid a má přibližně o 20 % vyšší sladivost než cukr řepný. Z technologického hlediska vykazuje fruktóza obdobné vlastnosti, a tím pádem je i použití obdobné. více...


Karamelovo - kávové řezy Karamelovo - kávové řezy 1.2.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Upečený korpus potřeme džemem. Na něj rozetřeme karamelový krém, nasypeme nasekané oříšky a přitlačíme. Navrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou. více...


Pracujeme s celozrnným pečivem Pracujeme s celozrnným pečivem 29.1.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Ze zdravotního hlediska je lepší dávat přednost tmavému, tedy celozrnnému pečivu, před bílým. Je však třeba pozorně vybírat, protože ne každé tmavé pečivo je skutečně "tmavé". více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248     
další >>

Dnes je úterý 27. července 2021
svátek slaví Věroslav, zítra Viktor

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.