Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


České zmrzliny stále lákají České zmrzliny stále lákají 9.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Paradoxně nejvíce zmrzliny v Evropě jedí severské národy. Dánové a Švédové jedí tak jedenáct litrů na osobu. Z tohoto pohledu má Česko stále velký potenciál. Ale i tady spotřeba roste. Nárůst je ale pomalý, nijak dramatický. více...


Jemné pečivo Jemné pečivo 7.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mouku promícháme se všemi přísadami a zaděláme mlékem v těsto, které rozetřeme do vymaštěné dortové nebo bábovkové formy. V mírnější troubě upečeme. Vychladlý makovec přelijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky. více...


V čerň skryta je pomlázka lásky V čerň skryta je pomlázka lásky 2.4.2021, rubrika: Cukrářská poezie Neslyšet mládenců jásot, nezní z vesela dívek hlásky, příchozích podrážek klapot- zakryl stín vyznání lásky - Mrak, jenž covid se jmenuje,všude kol nás je přítomen, na buben smrti bubnuje, kdo z nás bude jím osloven? více...


Velikonoční chléb Velikonoční chléb 1.4.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Rozpustíme máslo a s cukrem, vejcem, solí, citronovou kůrou, citronátem a rozinkami smísíme s odpočinutou směsí. Vše ušleháme do podoby těsta, které pak necháme znovu odpočinout do doby než zdvojnásobí svůj objem. více...


Velikonoční šunka zapečená v těstě Velikonoční šunka zapečená v těstě 31.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěný margarín, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky nakrájenou šunkou. více...


Velikonoce po polsku Velikonoce po polsku 30.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Do kastrolu dáme med a sádlo, na mírném ohni rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce utřeme s cukrem do pěny. Do mouky přidáme utřená vejce, med rozpuštěný se sádlem, sodu a rumové aroma. Umícháme těsto a dáme na 12 hodin do ledničky více...


Velikonoční oko Velikonoční oko 29.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky. více...


Pastovitá glukóza Pastovitá glukóza 26.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu a rozvar a zahřejeme na teplotu 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme více...


Pracujeme se špaldovou moukou Pracujeme se špaldovou moukou 21.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Pšenice špalda je potenciálním zdrojem nových potravinářských produktů s vysokým obsahem vlákniny. Vyrábějí se z ní základy nebo přídavky do těstovin, tvoří přísadu müsli i vánočního pečiva, zrna špaldy se dále zpracovávají na kroupy, krupici či vloč více...


Jahodový dort Jahodový dort 19.3.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jahodový (rovněž ovocný) dort je možné provádět na vícero způsobů. Závěrečný výrobní úkon se provádí kompletním zalitím agrem nebo se nechá horní část ovoce vyčnívat, což způsobuje zajímavý estetický efekt více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248     
další >>

Dnes je sobota 31. července 2021
svátek slaví Ignác, zítra Oskar

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.