Reklama |
Archiv zpráv
Prolínání marcipánu a potahové hmoty
17.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dá to trochu práce, než ze dvou tuhých hmot zpracuji rukama vláčnou "plastelínu", ale výborně se na cukru rozválí, je pěkně bílá a výborně se barví. Dort potírám bílým krémem, jednou jsem použila tmavou marmeládu pod svatební dort (to byl nápad!)
více...
Kombinace čokolády a vína
13.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud správně zkombinujete sytou hořkou čokoládu s elegantním vínem, čeká vás nádherný požitek smyslů. Chutě a vůně vína i čokolády jsou intenzivní, navzájem se doplňují a vyvažují. Rozmanitost jejich tónů je nepřeberná.
více...
Jahodový sen
09.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mražené jahody necháme povolit a rozmixujeme. Takto připravené jahody smícháme s cukrem a částí vody. Směs přivedeme do varu. Po uvedení do varu přilijeme rozmíchaný krémový prášek ve zbytku vody a povaříme.
více...
Marcipán pravý a nepravý
07.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Marcipán se používá v kuchyni již od 16. stoleti, ať už jako naplň, ozdoba či "poleva" dortu a měl by obsahovat nejméně 25 procent mandlí, jinak se mluví o mandlové pastě. Pravý marcipán se vyznačuje množstvím 50% mandlí.
více...
Arménský medový dort
03.01.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Dále je třeba vyrobit krém, kterým se budou placky slepovat. Celá neotevřená plechovka slazeného kondenzovaného mléka se mírně vaří ponořená 2 hodiny v hrnci s vodou, mléko tím lehce zkaramelizuje. Pak se nechá vychladnout.
více...
Ať všem dál plane vánoční svíce
23.12.2021, rubrika: Cukrářská poezie
P. F. 2022 vám všem přeje Jiří V. Řezáč
včetně toho co je v dnešku to nejcennější - zdraví !!! - snad nám jarní pomlázka ten náš covid vypráská! - více...
Betlém podomácku
22.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Malý betlém na vánoční stůl lze vyrobit bez jakýchkoliv řemeslnických pomůcek a řezbářského náčiní. Postačí vám běžné kuchyňské vybavení a takzvané vizovické těsto, ze kterého zhotovíte potřebné figurky.
více...
Vánioční oválek
21.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Všechny oválky vložíme na plech a polijeme horkým sirupem, tak aby byl polit celý obvod všech oválků. Poté oválky rovnoměrně posypeme zbylými ořechy. Před další manipulací necháme zcela zchladnout.
více...
Vánoční klasika
19.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zázvor dáme okapat a nakrájíme ho na drobounké kostičky. Na středním ohni svaříme za stálého míchání máslo, cukr a med. Přimícháme zázvor, mandlové lupínky a sezam a vaříme za stálého míchání 3-5 min
více...
Vánoční pečivo
18.12.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mouku nasypeme do nádoby, přidáme sůl, vanilkový cukr, přilejeme mléko, přidáme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a vše vymísíme do hladka. Příliš husté těsto zředíme mlékem. Podle chuti vmícháme i mletou skořici nebo anýz.
více...
|
Dnes je pátek pátek 6. prosince 2024
svátek slaví Mikuláš, zítra Ambrož a Benjamín Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |