Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Perník - marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 2/2 Perník - marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 2/2 08.06.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy To znamená mouku zadělat s vodou a po vyzkoušení teprve péct. Zůstává-li však těsto sedět,nenapéká nebo jen málo, je nutné ho znovu zadělat. více...


Perník -marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 1/2 Perník -marcipán, pumpernikl a jejich výroba - 1/2 05.06.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Toto těsto je tužší než těsto medové a doporučuje se druhý den zpracovat, protože starší těsto nemá tak dobré pečící vlastnosti. Medová i syrobová těsta je vhodné nechat odležet a nejlépe v suchém sklepě v dřevěných a dobře uzavřených sudech více...


Carpigiani s novým programem pro zmrzlináře - 2/2 Carpigiani s novým programem pro zmrzlináře - 2/2 02.06.2020, rubrika: Akce a soutěže V oblasti zmrzliny točené, přichází Carpigiani s novým konceptem použití různorodých nástavců umožňujících provedení různých vzorů vizáže zmrzlin. více...


Carpigiani s novým program pro zmrzlináře -1/2 Carpigiani s novým program pro zmrzlináře -1/2 01.06.2020, rubrika: Akce a soutěže Co je údernou novinkou chladivé pochutiny vyznačující se opojností své chuti a kompenzací slunečního žáru je ZMRZLINA DO KELÍMKU. Tento způsob podávání prokázal svoji praktičnost i v době koronavirové pandemie. více...


Marcipánové rady / -2. Marcipánové rady / -2. 29.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy V době povelikonoční a povánoční hrají marcipánové odpadky a neprodané marcipánové zboží velkou úlohu. Tyto věci z marcipánu zužitkujeme prakticky s užitkem, když je rozstrouháme a zapracujeme do krokantu. více...


Marcipánové rady / -1. Marcipánové rady / -1. 27.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na výstavách hlavní efekt marcipánového ovoce spočívá v lesku. Toho dosáhneme, když dobře nahřejeme a potom slabě potřeme tekutým čistým kakaovým máslem. více...


Máslový krém na plnění a zdobení Máslový krém na plnění a zdobení 25.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Mícháme studenou fondantovou hmotu, až je hladká a přidáme máslo (asi 2-3 krát tolik), až dosáhneme žádané hustoty. Krém se tře až je zpěněný a opatří se vůní a chutí kterou chceme. více...


Upravené čokoládové polotovary / 2. Upravené čokoládové polotovary / 2. 22.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Při přípravě některých druhů dezertů se nabízí možnost použití záměny čokoládové polevy s kakaovým máslem za polevu tmavou na máčení s akopolem. Tato není tak náročná na zpracování jako čokoládové polevy. více...


Upravené čokoládové polotovary /1. Upravené čokoládové polotovary /1. 20.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Čokoládové polevy byly aplikovány při výrobě různých ozdob - zředěné kakaovým máslem a vytemperované s použitím drobných šablon, kornoutkem, případně jejich tvar dovoluje použití přímo ke zdobení cukrářských výrobků. více...


Teplotní optimum kávy Teplotní optimum kávy 18.05.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy Je to zjednodušeným pohledem zvláštní, že 40 °C teplá koupel již platí za horkou, a ve vyšší teplotě se nemůžeme koupat vůbec. Je to tím, že jemné ústní sliznice snášejí vyšší teplotu než pokožka. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.