Reklama |
Archiv zprávDozdobíme dle vlastní fantazie. více...
Kobliha cukrářská či pekařská?
12.10.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
koblihy jsou výrobkem moučným a mohou je proto vyrábět jak cukráři, tak i pekaři. Tradice masové výroby a konzumace koblih v masopustním období je v Rakousku populární dodneška.více... Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejem 15 g másla, přidáme jablka a třetinu cukru. Jablka za stálého obracení zahříváme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vmícháme sultánky v calvadosu a zahříváme 5-10 minut. více...
Sladové přípravky a jejich vliv na pečivo
26.06.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Je třeba vědět, že přílišná přísada cukru poškozuje lehkost a kyprost těsta, které se stává těžkým a někdy je zapotřebí jeho kvas podpořit pečivovým práškem z důvodu, že kvasnice jsou nedostatečné.více...
Škodliví hlodavci
15.06.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z hlediska potravinářské výroby je i riziko, že hlodavci mohou být rezervoárem salmonelóz, kterými kontaminují potravin,y a tak může dojít ke vzniku rozsáhlejších epidemií tohoto onemocnění, pokud jsou zanedbány hygienické zásady.
více...
Muffina je vlastně buchta, ale ...!
12.06.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vše rychle a dobře smíchejte dohromady, naplňte do formy, každý do dvou třetin a upečte. Upozorňuji, že následujici řadky jsou pouze pro otrlé /a pro obyvatele Severoamerickeho kontinentu/více...
Jaká zmrzlina je nejlepší? Ta poctivá!
10.06.2016, rubrika: Akce a soutěže
Řemeslně vyráběná zmrzlina z kvalitních surovin se za poslední roky stala fenoménem a základem každého poctivého podnikání.
více...
|
Dnes je úterý úterý 18. listopadu 2025
svátek slaví Romana, zítra Alžběta Top 5 měsíceReklama
ReklamaReklama |





