Reklama |
Kobliha cukrářská či pekařská?fiogf49gjkf0d
Kobliha Kobliha cukrářská či pekařská?cukrářská i pekařská Ve třicátých letech se v Rakousku řešil spor o tom, kdo smí péct masopustní koblihy, kterým se v Rakousku říká Faschingskrapfen. Cukráři tvrdili, že výroba masopustních koblih patří do cukrářské dílny a pekaři byli opačného názoru ve svůj prospěch. Spor obou profesí se dostal až před Rakouský spolkový soudní dvůr. Vysoká instituce spravedlnosti rozhodla šalamounsky, že koblihy jsou výrobkem moučným a mohou je proto vyrábět jak cukráři, tak i pekaři. Tradice masové výroby a konzumace koblih v masopustním období je v Rakousku populární dodneška. Pozor na kachní vejce Poměrně málo se ví, že v kachních vejcích lze nalézt živé a nebezpečné bacily paratyfu. Jsou známy případy, že po použití krémů nebo cukroví připravených ze syrových kachních vajec se dostavily průjmy a horečky. Kachní vejce jsou dosti podobná slepičím a jejich tepelná úprava by měla trvat minimálně osm minut. Teprve tato doba zaručuje zničení eventuálních paratyfových bacilů. Věčná čokoláda V Brazílii byla kdysi vynalezena tzv. "věčná čokoláda", která se neliší od pravé čokolády vzhledem a ani chutí. Rozdíl je jen v tom, že "věčná" čokoláda se velmi pozvolna rozpouští., a tak je možné si i na malém kousku pochutnat i několik hodin. přitom tato čokoláda působí dojmem jakoby byla stále čerstvá a nová.
Příbuzné články...
19.04.2022 Plastická čokoláda13.04.2022 Velikonoce po polsku 11.04.2022 Velikonoční macarony 09.04.2022 Velikonoční beránek 06.04.2022 Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem [další příbuzné články] |
Dnes je středa středa 9. října 2024
svátek slaví Štefan a Sára, zítra Marina Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |