Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Jak vznikl název dalamánek 31.03.2003, rubrika: Cukrařina Pekaři vyrábí druh pečiva, jež se nazývá dalamánek. Původ tohoto pojmenování spadá do dob válek, které vedla Marie Terezie s Francouzi a Bavory. Roku 1742 vyvstala velká nouze o chléb a tím následně stoupla jeho cena. více...


Jak vznikl marcipán 24.03.2003, rubrika: Suroviny Pekaři na den den sv. Marka pekli zvláštní chléb nazývali jej chléb svatého Marka, latinsky "Marci panis". více...


Seminář čokoládové dekorace 19.03.2003, rubrika: Cukrařina Dne 20. února se uskutečnil v SOU a OU Bzenec seminář čokoládové dekorace, který vedl rakouský mistr cukrář Johanes Schwarzl Muller se svým asistentem Michaelem Fuksem. více...


K dějinám koláče 17.03.2003, rubrika: Cukrařina Pečení koláčů je prastarého původu. Už u starých Egypťanů, Řeků a Římanů se pekly často slavnostní koláče. V Homérových dobách byl mléčný a medový koláč vyznamenáním pro hrdiny. více...


OBŘÍ PERNÍKOVÁ CHALOUPKA 14.03.2003, rubrika: Cukrařina S největší pravděpodobností by se mohl ucházet o zápis do Guinesovy knihy rekordů, cukrářský mistr Walter Schmidt z Hamburku, který vytvořil obří perníkovou chaloupku. Její rozměry dosahovaly úctyhodných hodnot. více...


Láska v cukrařině zakletá 13.03.2003, rubrika: Cukrařina Je známý starý poznatek, že se nakupuje pohledem. Přítažlivý obal je poloviční zárukou úspěšnosti. Pomineme-li chuť, u některých spíše orgán mlsnosti, musíme počítat s dalším lidským smyslem, který může zvýšit prodejní úspěch a tím je čich. více...


MOKA ŘEZ 12.03.2003, rubrika: Recepty více...


ÚPRAVA NÁPLNĚ LIKÉROVÝCH ŠPIČEK 11.03.2003, rubrika: Tipy a triky Postupem času jsem se setkala se surovinami signalizujícími svými vlastnostmi možnost zlepšení jejího vzhledu, zachování typické chuti a zároveň takto vyrobenou náplň neprodražují. Sestavovala jsem nové receptury na zpracování sojové mouky... více...


Jak vzniklo slovo čokoláda 10.03.2003, rubrika: Cukrařina Když vtrhlo Cortezovo vojsko do Mexika, slýchávalo v řeči kmene Majů často výraz kakava-kuahuitl a též kakava-latl. První dvě slova indiánského výrazu znamenají kakaový strom, a druhá kakaovou vodu.
více...


OVOCE V CUKRÁŘSKÝCH VÝROBCÍCH JAKO LÉK 07.03.2003, rubrika: Suroviny Mistři cukráři v dobách svého rozmachu, se považovali také trochu za léčitele. Věděli jaký význam má čerstvé ovoce pro zdraví člověka, a proto jej v hojné míře používali do svých výrobků. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je neděle neděle 13. října 2024
svátek slaví Renáta, zítra Agáta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.