Reklama |
Archiv zpráv
SIGEP 09 - Rimini / -1
23.01.2009, rubrika: Akce a soutěže
Čím vším oslovil jubilující SIGEP své příznivce? Jednak tím, že navazoval na konzervativní profesní hodnoty, které hledající návštěvník našel v míře přebohaté, s navýšením zrodu poznatků a akcí, které doznaly své proměny do současné podoby.
více...
V čem tkví tajemství chuti čokolády?
21.01.2009, rubrika: Tipy a triky
Čokoláda je pro lidské chuťové orgány velikým vábidlem, napříč tomu, že její základní surovina kakaové boby se vůbec žádným chuťovým požitkem nevyznačují. Jsou hořké. To co nás na čokoládě láká je ve své podstatě soubor chemických procesů.
více...
Výroba vlastní čokolády
19.01.2009, rubrika: Recepty
Základem dobrého zhotovení ve stádiu přípravy je dobré promíchání směsí a v dodržení teplot při ohřevu, kdy se tak zamezí zhoustnutí cukru. V případě nadměrné hustoty hmoty přidáme kakaové máslo. UPOZORNĚNÍ!!! Do hmoty se nesmí dostat kapka vody!
více...
Kvalita je také to, jak křupne tyčinka
15.01.2009, rubrika: Business
Střední patra tvoří péče o smyslové vlastnosti, zabýváme se chutí, vůní, třeba i zvukem. Vy skutečně zkoumáte i zvuk potravin? Je důležité i to, jak zní třeba tyčinka Mars nebo nějaká sušenka při skousnutí. To vše spoluvytváří image výrobku.
více...
Vyhláška č. 450/2004 Sb., o označování výživové hodnoty potravin
13.01.2009, rubrika: Hygiena
Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle §19 odst. 1 písm. d) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 306/2000 Sb. a zákona č. 146/2002 Sb.
více...
Gordonův jablečný dezert
10.01.2009, rubrika: Recepty
"Tento dezert je mnou upravená obměna oblíbeného anglického dezertu známého pod názvem Eve´s pudding," říká Gordon Ramsay. "Pro zlepšení chuti nechávám jablka s cukrem a máslem zkaramelizovat. Hostům v mé restauraci tento dezert chutná."
více...
Olympijský comback Marie Kučerové
08.01.2009, rubrika: Osobnosti
Skulptura zhotovená Marií Kučerovou je kopie té která byla součástí olympijské soutěžní prezentace národního týmu v Erfurtu. Její název je Praha, kdy hodiny znázorńují orloj. Je zhotovena z litého, modelovaného a foukaného karamelu a z pastilage.
více...
Italský veletrh SIGEP aktuálním lékem přicházející krize
06.01.2009, rubrika: Akce a soutěže
Proto vám tento gigant oborového výstavnictví nabízí pomocnou ruku v možnosti návštěvy největšího světového představení tradiční výroby cukrářství, pekařství a zmrzlinářství SIGEP 2009 – 17.- 21. ledna 2009, na Výstavišti v Rimini v Itálii.
více...
Když nám nejdou větrníky
05.01.2009, rubrika: Recepty
Někdy děláme vše podle receptu a ne vždy se nám podaří dosáhnout výrobku v míře takové kvality jak bychom si přáli. Receptura obnáší základní postupy a nejsou v ní zahrnuty miniatury praktických postřehů a přitom stačí málo k dosažení dobré kvality.
více...
Novoroční slovo prezidenta AKC ČR
02.01.2009, rubrika: Osobnosti
Dnes se hodně mluví o finanční krizi která bude v roce 2009 velká, já bych rád popřál nám všem aby nás tato krize zasáhla co nejméně, abychom měli plné restaurace spokojených hostů. Já totiž věřím, že budeme úspěšní a rok 2009 zvládneme.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 16. září 2024
svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |