Reklama |
Archiv zpráv
Těstoviny bratří Zátků
08.06.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Zůstáváme věrni tradici. Jako jediní z mála v Česku totiž vyrábíme vaječné těstoviny," uvedl pro ČTK ředitel podniku Pavel Hrdina. Vejce do těsta kromě Bratří Zátků přidávají už jen v Penamu, jež je součástí Agrofert Holdingu Andreje Babiše.
více...
Naučila Čechy jíst medovník
05.06.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Medovníků jsou stovky druhů, každá rodina v Rusku má svůj vlastní recept. Ten můj vznikl spojením receptur mých a manželových prarodičů," říká Khibovskaja.
Za úspěchem podnikatelky stojí podle spolupracovníků více...
Volajú ju Jožka
03.06.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Při jméně Jožka nikdo ani na okamžik nezaváhá a spolehlivě vás nasměruje na cukrářskou mistrovou Jozefínu Zaukolcovou, rozenou Šebákovou, z púchovské Sdružené stredné školy hotelových služieb a obchodu.
více...
Pajerský koláč
27.05.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pracovní postup: na plech položíme namaštěný papír (pergamen apod.), posypeme hrubou moukou, na něj položíme placku asi 0,5 cm silnou, pomažeme tvarohem
více...
Astoria Scholaris – vzdělávací asociace
25.05.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Astoria Scholaris – vzdělávací asociace uzavřela kontrakt o dlouhodobé spolupráci se školou CIFAP, nejen na výměnné stáže pro studenty, ale i pro odborné učitele a mistry cukrářské a pekařské.
více...
Croquembouche
23.05.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Výrobek je ryze francouzskou specialitou sestávající z odpalované hmoty plněné pařížským krémem, avšak ne tím, který je u nás znám jako čokoládový krém. Jedná se o francouzský vařený puding ze žloutků a hladké mouky, dochucený rumem.
více...
Cukrářská role v kuchařském týmu
18.05.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukrářský exponát nejen že je námětem, který svojí rozměrovou skladbou nejvíce upoutává, ale je též velmi výrazným aranžérským prvkem, jenž ovlivňuje celkový dojem soutěžního zadání po výtvarné stránce.
více...
Smetana a tuk vyvolávají pocit štěstí
16.05.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zejména vzorky s vyšším obsahem tuků "oslovily" ty mozkové oblasti, které se částečně překrývají s oblastí odpovědnou za vnímání chuti. Z toho podle vědců vyplývá, že mozek vnímá nejen chuť, ale i složení jídla .
více...
Tenkrát a dnes - je to náhoda?
11.05.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Budeme-li chtít u nás současný stav překonati, tak se nesmí žádati, aby se uskrovňoval pouze jednotlivec, ale musí se uskrovniti i naše státní administrace. Šetřit se musí všude a na prvém místě musí umět šetřit vláda našeho státu.
více...
Medovník - jedna z variací receptur
09.05.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vyválenou placku opatrně přendáme pomocí válečku na vymazaný plech a vidličkou toto těsto asi na 10 místech propícháme, aby se při pečení netvořily tzv. puchýře. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí.
více...
|
Dnes je středa středa 9. října 2024
svátek slaví Štefan a Sára, zítra Marina Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |