Reklama |
Archiv zpráv
GASTRO FESTIVAL OSTRAVA 2003
18.11.2003, rubrika: Akce a soutěže
Čas pozdního podzimu bývá ve slezské metropoli Ostravě vyhrazen gastronomickému festivalu, který je pořádán v prostorách výstaviště Černá louka.
více...
Výstavní exponát - karamel
14.11.2003, rubrika: Cukrařina
Výstavní exponát - karamel Autor: Youri Baltalisky, hotel Hilton, Praha
více...
Produkce medu by mohla vzrůst na 6500 tun
14.11.2003, rubrika: Business
Domácí produkce medu by letos mohla vzrůst asi na 6500 tun proti loňské úrovni 5660 tun. Na základě dosavadních údajů o výnosech to odhaduje tajemník Českého svazu včelařů Miloslav Peroutka.
více...
BR: TTD uzavřou cukrovar v Mělníku
13.11.2003, rubrika: Business
Společnost Cukrovary TTD 1. ledna 2004 uzavře cukrovar v Mělníku, který patří k největším výrobcům cukru v zemi. V Mělníku zůstane jen moderní balírna cukru.
více...
Jak napomoci zákaznické přízni
13.11.2003, rubrika: Business
Zdvořilost k zákazníkům je první stupínek k prodejním úspěchům. Tato zdvořilost by se měla projevovat nejenom v obchodě, ale i na ulici. Lidé si potrpí na pozdrav i oslovení a obchodník nesmí být proto na pozdrav skoupý.
více...
All_In_One
12.11.2003, rubrika: Tipy a triky
Pozor na kachní vejce / Věčná čokoláda / Kobliha cukrářská i pekařská
více...
SOJA
10.11.2003, rubrika: Suroviny
Soja je luštěnina jejíž původ se nachází na Dálném východu. Sojové boby se mlely na mouku, pražila se z nich káva, lisoval olej, který sloužil k výrobě margarínu, mýdla, svíček, linolea, laků, emailů, barev a dokonce i třaskavin.
více...
Některé restaurace špatně vyrábějí a skladují led
05.11.2003, rubrika: Hygiena
Majitelé a provozovatelé některých restaurací špatně vyrábějí, skladují a podávají led do nápojů. Zjistili to moravskoslezští hygienici při rozsáhlé kontrolní akci.
více...
Není vždy medem to, co v ústech sládne
04.11.2003, rubrika: Hygiena
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se zaměřila na kontrolu medu v našich obchodech v období měsíců červen až září, a u 23 odebraných vzorků zjistila téměř v 48 procentech závažné nedostatky.
více...
POTAHOVÝ FONDÁN - ZDOBÍCÍ TECHNOLOGIE
04.11.2003, rubrika: Suroviny
Nejde jen o cukrářskou hmotu, ale o celou svébytnou a nutno říci velmi populární technologii zdobení dortů. Potahový fondán je svojí konzistec hmota blízká marcipánu, svým složením spíše fondánu.
více...
|
Dnes je středa středa 4. prosince 2024
svátek slaví Barbora, zítra Jitka Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |