Cukrář.cz

Reklama



All_In_One

12.11.2003 | Autor: red | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Pozor na kachní vejce

Poměrně málo se ví, že v kachních vejcích lze nalézt živé a nebezpečné bacily paratyfu. Jsou známy případy, že po použití krémů nebo cukroví připravených ze syrových kachních vajec se dostavily průjmy a horečky. Kachní vejce jsou dosti podobná slepičím a jejich tepelná úprava by měla trvat minimálně osm minut. Teprve tato doba zaručuje zničení eventuálních paratyfových bacilů.

Věčná čokoláda

V Brazílii byla kdysi vynalezena tzv. "věčná čokoláda", která se neliší od pravé čokolády vzhledem a ani chutí. Rozdíl je jen v tom, že "věčná" čokoláda se velmi pozvolna rozpouští., a tak je možné si i na malém kousku pochutnat i několik hodin. přitom tato čokoláda působí dojmem jakoby byla stále čerstvá a nová.

Kobliha cukrářská i pekařská

Ve třicátých letech se v Rakousku řešil spor o tom, kdo smí péct masopustní koblihy, kterým se v Rakousku říká Faschingskrapfen. Cukráři tvrdili, že výroba masopustních koblih patří do cukrářské dílny a pekaři byli opačného názoru ve svůj prospěch. Spor obou profesí se dostal až před Rakouský spolkový soudní dvůr. Vysoká instituce spravedlnosti rozhodla šalamounsky, že koblihy jsou výrobkem moučným a mohou je proto vyrábět jak cukráři, tak i pekaři. Tradice masové výroby a konzumace koblih v masopustním období je v Rakousku populární dodneška.


Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.