Reklama |
Větrník s labutím půvabemDnešní ukázka cukrářsko - výtvarného "majstrštyku" nás přesvědčí o tom, že kouzla nejsou žádné čáry. Je to hra s nápadem, který v rukou cukrářského vizážisty, dokáže změnit původní námět k nepoznání, něco na způsob efektně provedeného dámského účesu, který v rukou uměleckého kadeřníka vytvoří nadúrovňový dojem při zachování minima prostředků původní receptury. Jak je z obrázku patrné, jedná se o klasický větrník, jemuž implantované labutí znaky dodají vjem nadstandardního zákusku. INGREDIENCE 5 lžic másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento technologický návod obnáší základní postupy a nejsou v ní zahrnuty miniatury praktických postřehů, kdy stačí málo abychom dosáhli kýženého cíle. Nesmíme zapomenout na to, že větrník potřebuje při jeho zpracování trochu odvětrat. Nejprve se musíme rozhodnout v jaké troubě budeme vtrníky péct. Na výběr se nabízí elektrická či horkovzdušná trouba. Pro ukázku jsme vybrali druhou jmenovanou na 10 plechů. Ta má takový zcela malý fígl, kterým je nahoře umístěná páčka, kdy její poloha vlevo znamená otevření a vpravo uzavření. No a onen efekt působnosti již není dozajista nikterak popisovat, a každý průměrně zkušený cukrář pozná, že se jedná o kosmetický přídavek v podobě odpalovaného těsta, vytvarovaného do podoby číslice 2 a ocásku, který se v poslední fázi tvorby zapíchne do zhotoveného větrníku a dozdobí mandlovým posypem.
Příbuzné články...
21.08.2020 Větrník je nutné odvětrat17.09.2018 Carpigiani Freeze & Go 20.09.2017 Ovoce v cukrařině ve službách zdraví člověka 01.05.2014 Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 2. 24.04.2014 Moudré rady - chyby při tvorbě perníku / – 1. [další příbuzné články] |
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |