Reklama |
Archiv zpráv
Sojová mouka v cukrářství
21.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Úspora spočívá ve schopnosti vázat vodu v bohatosti živin. Uužívá se jako 5-20 % přísada do zboží, přičemž jsou zhruba asi následující úspory:
- v kynutém těstě při 10 % přídavku se ušetří téměř všechny vejce a 1/3 více...
Čokoláda podomácku
18.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Boby promícháme či prohodíme, až po celé ploše svého obvodu změní barvu. Jakmile boby začnou vydávat praskavý zvuk, vyjmeme je z pánve a začneme oddělovat slupku (pozor na horkou teplotu!), vložíme do moždíře a utlučeme do jemné hmoty.
více...
Čokoládový zákusek s tekutou náplní
16.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jako přílohu zvolíme k čokoládě kontrastní kompot z rebarbory (viz. foto), který připravíme z rebarborové lodyhy, kterou oloupeme a nakrájíme na šikmo o síle 0.5 cm. Tato kolečka vložíme do cukru a necháme působit asi půl hodiny.
více...
SIGEP na startovní čáře!
14.01.2019, rubrika: Akce a soutěže
Velkou upoutávkou bude Světová zmrzlinářská show v řemeslné zmrzlině v několika disciplínách pořádané největšími prodejními řetězci v oboru, které jsou plně prezentovány ve výstavních prostorách v pojetí vlastní prezentace až po jeho servis.
více...
Jablečný dezert sira Ramsaye
11.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vyškrábneme z něho dužinu a semena. Přidáme je do créme fraiche. Hmotudůkladně prošleháme. Dezert podáváme teplý, doplněný kopečkem ochuceného créme fraiche.
více...
Plundrované těsto
08.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. více...
Pálená hmota
05.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Surovinové vady mohou být často způsobeny i použitou moukou.Ta pšeničná , je spíše škrobnatější, než která by měla vysoký obsah tažného a pružného lepku, který by dělal potíže jak při tvarování, tak při pečení.
více...
Narodil se Kristus Pán - ládujme se!
22.12.2018, rubrika: Cukrářská poezie
Narodil se Kristus Pán,
ládujme se, vyžrali jsme každý krám, - utratili jsme - více...
Vánoční pepřovníčky
20.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Med rozpustíme s cukrem. Necháme vychladnout, přidáme vejce a koření. Postupně přidáme mouku s rozpuštěným amoniem ve vodě. Vytvoříme kuličky, které klademe na pomaštěný plech, nebo na pečící papír a pečeme při 190 °C (Horký vzduch 170 °C).
více...
Vánoční jedlička
19.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Po zchladnutí naplníme vánoční jedličky vyšlehaným NUGOTINEM (slepujeme) a spodní část polejeme rozpuštěným Mohrenglanzem. Na závěr ozdobíme cukrovým dekorem.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |