Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Sojová mouka v cukrářství Sojová mouka v cukrářství 21.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Úspora spočívá ve schopnosti vázat vodu v bohatosti živin. Uužívá se jako 5-20 % přísada do zboží, přičemž jsou zhruba asi následující úspory:
- v kynutém těstě při 10 % přídavku se ušetří téměř všechny vejce a 1/3
více...


Čokoláda podomácku Čokoláda podomácku 18.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Boby promícháme či prohodíme, až po celé ploše svého obvodu změní barvu. Jakmile boby začnou vydávat praskavý zvuk, vyjmeme je z pánve a začneme oddělovat slupku (pozor na horkou teplotu!), vložíme do moždíře a utlučeme do jemné hmoty. více...


Čokoládový zákusek s tekutou náplní Čokoládový zákusek s tekutou náplní 16.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Jako přílohu zvolíme k čokoládě kontrastní kompot z rebarbory (viz. foto), který připravíme z rebarborové lodyhy, kterou oloupeme a nakrájíme na šikmo o síle 0.5 cm. Tato kolečka vložíme do cukru a necháme působit asi půl hodiny. více...


SIGEP na startovní čáře! SIGEP na startovní čáře! 14.01.2019, rubrika: Akce a soutěže Velkou upoutávkou bude Světová zmrzlinářská show v řemeslné zmrzlině v několika disciplínách pořádané největšími prodejními řetězci v oboru, které jsou plně prezentovány ve výstavních prostorách v pojetí vlastní prezentace až po jeho servis. více...


Jablečný dezert sira Ramsaye Jablečný dezert sira Ramsaye 11.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vyškrábneme z něho dužinu a semena. Přidáme je do créme fraiche. Hmotudůkladně prošleháme. Dezert podáváme teplý, doplněný kopečkem ochuceného créme fraiche. více...


Plundrované těsto Plundrované těsto 08.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. více...


Pálená hmota Pálená hmota 05.01.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy Surovinové vady mohou být často způsobeny i použitou moukou.Ta pšeničná , je spíše škrobnatější, než která by měla vysoký obsah tažného a pružného lepku, který by dělal potíže jak při tvarování, tak při pečení. více...


Narodil se Kristus Pán - ládujme se! Narodil se Kristus Pán - ládujme se! 22.12.2018, rubrika: Cukrářská poezie Narodil se Kristus Pán,
ládujme se,
vyžrali jsme každý krám,
- utratili jsme - více...


Vánoční pepřovníčky Vánoční pepřovníčky 20.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Med rozpustíme s cukrem. Necháme vychladnout, přidáme vejce a koření. Postupně přidáme mouku s rozpuštěným amoniem ve vodě. Vytvoříme kuličky, které klademe na pomaštěný plech, nebo na pečící papír a pečeme při 190 °C (Horký vzduch 170 °C). více...


Vánoční jedlička Vánoční jedlička 19.12.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy Po zchladnutí naplníme vánoční jedličky vyšlehaným NUGOTINEM (slepujeme) a spodní část polejeme rozpuštěným Mohrenglanzem. Na závěr ozdobíme cukrovým dekorem. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je pondělí pondělí 14. října 2024
svátek slaví Agáta, zítra Tereza

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.