Reklama |
Archiv zpráv
Arménský medový dort
26.01.2011, rubrika: Recepty
Poté jej postupně mažeme na vychladlé placky. Každou namazanou vrstvu posypeme mletými ořechy. Vznikne dort, který bude mít 4 vrstvy střídajících se placek s krémem. Nyní seřízneme dort do určitého tvaru (většinou do tvaru obdélníku
více...
Cena kakaa prudce roste, je nejdražší za poslední rok
25.01.2011, rubrika: Suroviny
"Pokud se zákaz podaří vynutit, ceny kakaa prorazí střechu. Cena základní suroviny pro výrobu čokolády okamžitě vystartovala na světových trzích prudce vzhůru. Na trhu Liffe se zvýšila o více než sedm procent a dotkla se asi v přepočtu 64 975 Kč.
více...
Medové podhůří
24.01.2011, rubrika: Cukrařina
Mouku, 40 dkg cukru moučky a jedlou sodu smícháme. Přidáme na kousky nákrájené máslo, vejce, med a mléko. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Nemělo by být lepivé, spíš vláčné. Pokud se lepí, přidáme navíc trochu mouky.
více...
Lokální potraviny – přirozenost a kvalita
19.01.2011, rubrika: Suroviny
Cestování zahraničních potravin ničí množství využitelných živin a vitamínů. Naproti tomu staletá konzumace a přirozená selekce lokálních potravin učinily české produkty ideálními pro náš zdravý a plnohodnotný život.
více...
Čokoládovo-bramborový dort z Porýní
16.01.2011, rubrika: Recepty
Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymačkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na světle, protože v krátké době dokáží nabýt barevného odstínu.
více...
České potraviny bez dioxinů aneb jaká je kontrola potravin?
14.01.2011, rubrika: Hygiena
"Sledujeme dioxiny v mase , rybách , kuřatech, játrech, v mléku, vejcích a oleji. Žádné nadlimitní hodnoty jsme nenašli," sdělila Pavla Burešová ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
více...
Pařížský krém
12.01.2011, rubrika: Recepty
- technologický postup - smetanu a cukr přivedeme v hrnci k varu, odstavíme a zamícháme prosátý kakakový prášek. Necháme zchladnout a dáme uzrát do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den vyšleháme v pevnou neroztékavou náplň.
více...
Deset otázek pro kapitána národního týmu
03.01.2011, rubrika: Osobnosti
Gastronomie jde neustále dopředu a je mnoho nových technologií. A musím říci, že je pro mě velice potěšující, že konečně soutěže se začínají přibližovat běžné realitě a dají se zrealizovat v běžném provozu.
více...
10 novoročních otázek pro manažera národního týmu
02.01.2011, rubrika: Osobnosti
Tvrdou a trpělivou prací hodláme dosáhnout na první desítku světového žebříčku. Tento cíl vidím jako reálný, zvláště po rozhodnutí WACSu upravit podmínky pro studenou kuchyni.
více...
Novoroční slovo prezidenta
01.01.2011, rubrika: Osobnosti
Závěrem dovolte, abych Vám všem a zároveň i nám, popřál úspěšný rok 2011, především hodně zdraví, osobních i pracovních úspěchů a samozřejmě i to potřebné štěstí. Bude mi potěšením se s vámi všemi stále setkávat.
více...
|
Dnes je pondělí pondělí 9. září 2024
svátek slaví Daniela, zítra Irma Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |